Daniel Ridgway Knight

Daniel Ridgway Knight aici   şi aici !

Daniel Ridgway Knight, s-a născut la data de 3 Martie 1839, Philadelphia, Pennsylvania, într-o familie strict Quaker, care nu-i permite să-şi dezvolte talentul artistic şi încă de la o vârstă fragedă lucrează într-un magazin local. Cu toate acestea, la vârsta de nouăsprezece ani, renunţă la munca de la magazin şi alege arta. Se înscrie la Academia de Arte Frumoase Pennsylvania, unde întâlneşte o serie de profesori proeminenţi şi colegi talentaţi, cu ajutorul cărora îşi înrădăcinează puternic, arta europeană.

Fiind absorbit de arta europeană, colegii îl sfătuiesc să facă un turneu în Europa. Daniel Ridgway Knight, a luat în seamă sfatul lor și în 1861, a călătorit la Paris. Pentru continuarea studiilor intră ca ucenic în atelierul lui Charles Gabriel Gleyere şi se înscrie la L’Ecole des Beaux-Arts, avându-l coleg pe Alexandre Cabanel.

În 1863, odată cu începerea războiului civil american, Daniel Ridgway Knight se întoarce acasă în Philadelphia să se înroleze în armată. În timpul războiului, Knight a practicat pictura, schițând expresiile feţelor și capturând emoția umană în lucrările sale. A schițat scene de luptă.
După război şi-a petrecut următorii zece ani în Philadelphia. A fondat Philadelphia Sketch Club, continuându-şi astfel studiile cu ceilalţi membrii înscrişi în club sau pe cont propriu şi unde el expune lucrări având ca temă, războiul civil, mitologie și scene de operă.

În 1871 Knight s-a căsătorit cu Rebecca Morris Webster iar după nuntă a început să lucreze ca portretist, în scopul de a face destui bani pentru a reveni în Franța.

În 1872, odată stabilit în Franța, Knight s-a împrietenit cu Pierre-Auguste Renoir şi Alfred Sisley, ale căror influențe pot fi văzute în munca sa. S-a bucurat, de asemenea, de o relație apropiată cu Jean-Louis Ernest Meissonier, iar în 1875 a pictat un tablou numit „Day Wash”, după o schiță de Meissonier pentru care a primit aprecieri din partea criticilor.
Daniel Ridgway Knight,  a fost, de asemenea, puternic atras de lucrările lui Jean-Francois Millet. În 1874 în timp ce picta în Barbizon, Knight a mers să-l viziteze pe Millet și a găsit prea fatalist punctul său de a picta viața țăranilor.
Spre deosebire de Millet, Knight s-a axat mai mult pe descrierea vieţii ţăranilor în momentele lor fericire. Alte influențe importante au fost,  Bastien-Lepage, cu care  este cel mai adesea comparat și  Jules Breton,  pentru stilul său plein-air.

Lucrările lui Knight, din perioada anilor 1870 și 1880 au avut ca temă munca şi preocupările zilnice ale țăranilor.

La mijlocul anilor 1890, Knight, cumpără o casă la Rolleboise, la patruzeci de mile vest de Paris. Casa lui a avut o terasă şi grădină frumoasă cu vedere spre Sena, – folosindu-le în lucrările sale, – acestea fiind  apreciate şi dorite de colecționarii din întreaga lume.

Una din picturile, create la Rolleboise şi râvnită de colecţionari,  este pictura cu titlu  „Hailing the Ferry”, pictată în 1888, aflată în prezent în colecția Academiei de Arte Frumoase Pennsylvania, ce descrie două fete ţărănci ce salută pe bărbatul de pe partea cealaltă a râului, – este considerată una dintre capodoperele artistului, datorită atenţiei acute la detalii, pentru fineţea aplicării culorii şi pentru intensitatea slabă a luminii.

Daniel Ridgway Knight, a fost extrem de popular printre contemporanii săi, poziționându-l astfel ca lider al mișcării de artă americană în Franța, iar picturile i-au adus succes financiar încă din timpul vieții sale.

Deși, Daniel Ridgway Knight, a trăit și a lucrat în Franța, în timpul perioadei impresioniste, împrietenindu-se cu mulţi artişti ai școlii impresioniste, stilul său nu a fost niciodată influențat foarte mult de ei. În ultimii ani de lucru, unele dintre picturile sale s-au apropiat un pic de acest stil, dar el rămâne încă realist în munca sa.

Daniel Ridgway Knight,  a murit la 9 martie 1924, în locuinţa sa, din Paris.

Anunțuri
Articol următor

30 comentarii

 1. Wunderschöne Bilder grüße dich lieb von mir und wünsche dir ein gutes und schönes Wochenende.Gruß und Freundschaft.Gislinde

  Apreciază

  • Ştefania

    /  28 Iunie 2014

   Dankeschön, Gislinde. Ich bin sehr froh, weil Sie die Bilder gefallen.
   Ich wünsche Ihnen ein schönes Wochenende und sonnig. Mit Freundschaft Ştefania. 🙂

   Apreciază

 2. Hello Stefania,marvelous portraits D.R.Knight ‘s paintings of the farm girls is vived and charming the simple life and it’s beauty.My best regards.and blessings.

  Apreciază

  • Ştefania

    /  28 Iunie 2014

   Thank you so much, Jalal. The artist, Daniel Ridgway Knight portrayed so smooth and realistic beauty and simplicity of country people, their work and occupations, especially peasant women.
   I am so glad that you like.
   Have a wonderful and sunny weekend, Jalal. Sincerely, Ştefania. 🙂

   Apreciază

 3. The paintings look so gorgeous and real… Great post Stefania.
  Best wishes, Aquileana 🙂

  Apreciază

  • Ştefania

    /  29 Iunie 2014

   Thank you so much, Aquileana!
   I am so glad that you appreciate the paintings, the artist Daniel Ridgway Knight.
   All the best to you, Aquileana.
   Ştefania 🙂

   Apreciază

 4. beautiful, so beautiful… music, words and paintings… this should be a dance of a soul when being in here, in this amazing art world. Thank you dear Stefania, have a nice sunday, Hugs and Love, nia

  Apreciază

  • Ştefania

    /  29 Iunie 2014

   Thank you so much, dear Nia.
   I feel honored for your appreciation and delight my soul.
   I am so glad that you like my choices again.
   Have a wonderful Sunday, dear Nia. Love and blessings.
   Big hugs,
   Ştefania. 🙂

   Apreciază

 5. Ce poate fi mai frumos decât femeia în mijlocul naturii, înconjurată de ape și vegetație? Pe mine m-au captivat picturile artistului american și mă bucur că mi-ai oferit ocazia de a le admira.
  Să ai parte de o seară înmiresmată cu parfumuri naturale și o liniște divină, Ștefania! 🙂

  Apreciază

  • Ştefania

    /  29 Iunie 2014

   Mă bucur nespus de mult, Petru să aud toate acestea. Mie îmi sunt tare tare dragi lucrările artistului Daniel Ridgway Knight şi mă bucur nespus de mult că îţi plac tărăncuţele portretizate de artist.
   Îţi mulţumesc din suflet pentru gândurile tale bune pentru mine.
   La fel îţi doresc şi eu să ai parte de o seară divină, numai bucurii şi-o nouă săptămână binecuvântată! 🙂

   Apreciază

 6. Minunat de clare, placute si cu multa culoare…verde!!

  Apreciază

  • Ştefania

    /  30 Iunie 2014

   Aşa este, tink3rbe11 dragă. Daniel Ridgway Knight, era un pictor realist şi asta este evident în lucrările sale şi-un portretist excelent. Mă bucur mult că îţi plac lucrările sale.
   Îţi mulţumesc mult, draga mea tink3rbe11, pentru gândul ce mi l-ai împărtăşit. O zi minunată îţi doresc şi numai bucurii! 🙂

   Apreciază

 7. Cristi

   /  30 Iunie 2014

  Ce bine ca a tinut cont de sfaturile colegilor si astfel a invatat multe la Paris! 🙂

  Apreciază

  • Ştefania

    /  30 Iunie 2014

   Oh, da, bine mai zici, Cristi şi a ştiut să aplice învăţăturile pe care le-a primit de la profesorii proeminenţi şi de la artiştii foarte talentaţi, remarcabili, pe care i-a întâlnit la Paris.
   Şi e bine că nu s-a lăsat indoctrinat de quakeri, a ales arta şi şi-a fructificat tatentul înnăscut, lucrările sale sunt foarte apreciate şi a rămas în istoria artei, altfel, sfârşea ca un simplu muncitor, de care astăzi nimeni nu-şi mai amintea.
   Îţi mulţumesc mult, Cristi, pentru gândul ce mi l-ai împărtăşit. O zi minunată îţi doresc şi numai bucurii! 🙂

   Apreciază

 8. They fill my heart with joy – thank you Stephania!

  Apreciază

  • Ştefania

    /  2 Iulie 2014

   Oh, how happy I am to know all this. I also cherish the same feelings for paintings.
   Thank you so much, dear simplecherishes.
   All the best for you. Big hugs, Ştefania. 🙂

   Apreciază

 9. Nu stiam de acest pictor dar imi place ca a preferat natura si viata la tara in lucrarile sale. Peisajele lui sunt de vis iar fetele pictate de el sunt superbe!
  Numai bine iti doresc!

  Apreciază

  • Ştefania

    /  3 Iulie 2014

   Mă bucur nespus de mult, vulpiţa, că îţi plac lucrările artistului Daniel Ridgway Knight. Şi mie îmi plac foarte mult lucrările sale, din acelaşi motiv. Cu toate că în perioada cât a locuit în, Philadelphia, a pictat şi tablouri cu scene din războiul civil, scene mitologice și scene de operă, însă este mai cunoscut pentru tablourile în care ilustrează viaţa ţăranilor şi mai ales tărăncuţele, acestea aducându-i succes, încă din timpul vieţii.
   Îţi mulţumesc mult, vulpiţa pentru gândul ce mi l-ai împărtăşit. O seară minunată îţi doresc şi eu şi numai bine. 🙂

   Apreciază

 10. Dear Stefania,
  What beauty you provide. I am most thankful.
  Big hugs,
  Micheline

  Apreciază

  • Ştefania

    /  4 Iulie 2014

   Thank you so much, dear Micheline. I am so glad that you like artist Daniel Ridgway Knight paintings.
   Have a great weekend, dear Micheline. Love and blessings.
   Big hugs,
   Ştefania. 🙂

   Apreciază

 11. Wow!! Gorgeous Painting and the music!! Thanks for sharing.:)

  Apreciază

  • Ştefania

    /  19 Iulie 2014

   Thank you so much, mommycookforme.
   It is my great pleasure to share!
   Have a splendid weekend! 🙂

   Apreciază

 12. OrhiKamyDeea

   /  20 Iulie 2014

  Povesti frumoase se pot ascunde in spatele fiecarui tablou. Depinde cum sunt privite. Azi le-am privit cu sufletul si … e foarte frumoasa prezentarea ta 🙂
  O duminica de poveste, iti doresc!

  Apreciază

  • Ştefania

    /  20 Iulie 2014

   Da, aşa este, Deea. Mă bucur mult să aud toate acestea.
   Artistul, Daniel Ridgway Knight, a ilustrat excelent, scenele din viaţa reală a tăranilor, în mod special a ţărăncuţelor.
   Îţi mulţumesc mult, Deea. O duminică minunată îţi doresc şi eu. 🙂

   Apreciază

   • OrhiKamyDeea

     /  20 Iulie 2014

    Imi dai voie, te rog, sa fac un colaj cu picturile postate de tine si versurile mele? 🙂

    Apreciază

    • Ştefania

      /  20 Iulie 2014

     Cu multă plăcere, Deea. Simte-te liberă! Cred că artistul Daniel Ridgway Knight se bucură, de acolo, de sus, când oamenii îi apreciază atât de mult lucrările, chiar dacă el nu mai există fizic, dar trăieşte prin lucrările sale. 🙂

     Apreciază

 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,973 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: