Acolo unde nu există drepturi, nu există nici datorii.

Ah! Îngrijiţi bine această plantă care se cheamă fericirea! Este foarte greu s-o dobândeşti şi aproape imposibil s-o regăseşti.

citat din Benjamin Constant

Articolul anterior
Articolul următor

56 comentarii

  1. Happy New Year dear Stefania, many blessings to you & your family.

    Love & hugs,
    mei

    Apreciază

    • Thank you so much, dear Meiro for the warm wishes!
      I also wish that God bless you and your family, with good health and much happiness!

      Happy New Year, dear Meiro!

      Love & hugs,
      Ştefania

      Apreciază

  2. Foarte vesele picturi! 🙂

    Apreciază

    • Aşa este, Cristi. Mă bucur nespus de mult că îţi place postarea mea. Mie tare mult îmi place cum au portretizat artiştii aceste sufleţele. În mod deosebit cele în care ilustrează năzdrăvăniile pe care le fac acestea.
      Îţi mulţumesc mult, Cristi. O seară minunată îţi doresc! 🙂

      Apreciază

  3. Picturi de excepţie, ca de obicei 🙂 la fel şi muzica lui Strauss, care datorită acordurilor sprintene (specifice polcilor) are darul de a înveseli spiritul.
    Acum, permite-mi să completez spusele lui Benjamin Constant referitoare la fericire cu un citat din A. Vlahuţă: „Fericirea adevărată n-o are, nu poate s-o aibă, decât acela care o dă… Şi, ca s-o dai, nu e nevoie s-o ai; iar ca s-o ai, trebuie să-ncepi prin a o da”

    Apreciază

    • Mă bucur nespus de mult, Centurion, că îţi plac alegerile mele. Această polka a lui Josef Strauss, a cărei titlu este „Fără griji”, e ca un îndemn de-a sfida neplăcerile care ne apar în viaţă,– a fost în programul Concertului Extraordinar de la Viena, de anul acesta şi bineînţeles, eu l-am savurat cu sufletul la gură şi-am trăit cele mai vibrante clipe pe care le poate trăi un om vreodată! Nu-ţi pot descrie bucuria din sufletul meu vizionând concertul la televizor, mă gândesc doar că dacă eram în sală, atingem apogeul fericirii!
      Îţi mulţumesc din suflet pentru completare. Foarte bună de altfel şi sunt de acord cu spusele lui Vlahuţă.
      Însă, eu am acest crez, fericit este doar cel care vrea să fie fericit! Sunt un miliard de motive care ne pot face să fim fericiţi, totul este să vrem. Poţi să-i dai unui om, tot aurul lumii, să-i dai sufletul din tine, să-ţi scoţi inima ta din piept şi să i-o dai lui, dacă el vrea să fie nefericit, tot nefericit va fi! Hai să vrem să fim cu toţii fericiţi! Să nu mai dăm atâta importanţă lucrurilor care ne întristează, să le vedem doar pe cele care ne bucură!
      O seară minunată îţi doresc, Centurion! 🙂

      Apreciază

      • Ohhh, în fiecare an urmăresc concertul vienez de Anul Nou, un spectacol excepţional… Rămâi doar cu regretul că s-a terminat prea repede, asta desigur după ce ţi-ai umplut spiritul cu frumuseţea muzicii clasice.
        Da, presupun că prezenţa în sală ar da un plus incomensurabil spectacolului, nu m-aş da în lături 🙂 Numai că dacă vrem să fim acolo la anu’ ar trebui să ne grăbim să ne procurăm biletele… de obicei până prin februarie-martie sunt vândute deja 😉 Şi acum mai apare o mică problemă… preţul 😀 nu-s chiar atât de convins că mi l-aş putea permite… Aşadar, nu-mi rămâne decât să mă instalez şi anul viitor comod în faţa televizorului şi să las muzică să-mi gâdile într-un mod plăcut urechile.
        Aşa ca o urare de început de an, tare m-aş bucura să ai ocazia să ajungi la Viena şi să scrii aici pe blog impresiile. Toate cele bune, Ştefania 🙂

        Apreciază

        • Şi eu, Centurion, urmăresc, Concertul Extraordinar de la Viena, de câţiva ani buni. E răsfăţul meu cu care mă cadorisesc, în fiecare început de an, mă încarcă pozitiv şi-mi umple sufletul cu bucurie şi sunt foarte fericită că am această oportunitatea de-al viziona şi la televizor ( alţii, nu pot nici asta). Aşa bine îmi organizez timpul că, pe data de 1 Ianuarie începând cu ora 12 până la ora 15, tot acest timp mi-l dedic doar mie, ascultând în tihnă concertul. Închid tetefoanele şi… pace.
          Toţi apropiaţii mei ştiu că eu în acest interval de timp am o întâlnire foarte foarte importantă, şi nu pot să lipsesc,– evit să spun că urmăresc concertul de când eram elevă în clasa a X-a, când refunzând o ieşire cu colegii le-am mărturisit că eu nu pot rata acest concert, pe care-l aştept cu sufletul la gură, şi-am fost luată în derâdere ( spunândumi-se că numai bătrânii fac asta) aşa că recurg la acest gest.
          Cât priveşte biletele, nu sunt o avere, însă prioritate au oamenii celebrii din lumea întreagă, care participă în fiecare an la acest concert, iar pentru debutanţi sunt mai puţine locuri. Poate ai remarcat şi tu, în sală şi loje sunt aceleaşi feţe cunoscute, care ocupă acelaşi loc de ani de zile.
          Să fiu în sală în ziua concertului, este un vis al meu, dar şansele sunt minime sau zero. Am văzut Viena, e adevărat, în trecere doar, în singura mea ieşire în afara ţării. Am poposit puţin puţin la Filarmonică, i-am atins zidurile şi-o emoţie puternică mi-a impresurat tot corpul şi-am lăcrimat de fericire, era închis din păcate, mi-ar fi plăcut să intru măcar pe hol,… poate odată şi-o dată voi intra. Cine poate ştii, ce ne rezervă viitorul? Totuşi nu-mi fac iluzii!
          Îţi mulţumesc mult, Centurion, pentru gândurile tale bune pentru mine. O seară minunată şi-un week-end superb îţi doresc! 🙂

          Apreciază

  4. Very nice. Do you have any pets yourself?

    Apreciază

    • Thank you so much, Alex! Unfortunately, I have not a pet, because I’m always away from home and only come back in the evening and he would get bored.
      I had a dog when I lived in the village, a Caucasian Shepherd, Laika, but died and I have not taken possession of another, dog.
      I would like a dog! Maybe in a few decades when I’m older, I’ll buy a dog. :))
      Have a wonderful evening, Alex! 🙂

      Apreciază

  5. Ah, absolut adorabil! Mulțumiri și să ai un an plin de bucurii și sănătate, Ștefania!!!

    Apreciază

    • Aşa este, Mihai! Iar artiştii le-a exprimat excepţional drăgălăşenia lor!
      Îţi mulţumesc din suflet, Mihai, pentru urare. La fel îţi dores şi eu. Să ai un 2014 aşa cum ţi-l doreşti tu. Să fii sănătos şi fericit, că restul le faci tu.
      O seară minunată îţi doresc, Mihai! 🙂

      Apreciază

  6. La Multi Ani 2014 !

    Aliosa.

    Apreciază

    • La mulţi ani şi-un An Nou Fericit, domnule Alioşa!
      Fiţi binecuvântat cu multă sănătate şi fericire!
      Vă mulţumesc foarte mult pentru darul muzical pe care mi l-aţi adus. Îmi place foarte mult Abba!
      O seară minunată vă doresc, domnule Alioşa! 🙂

      Apreciază

      • La randul meu va multumesc pentru vizita facuta pe
        http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/12/31/
        cat si pentru frumoasele urari !
        Un An Nou Fericit si dumneavoastra !

        Cu stima,
        Aliosa.

        Apreciază

        • Cu mult drag, v-am vizitat, domnule Alioşa!
          Vă mulţumesc şi eu, pentru caldele urări.
          Vă doresc să aveţi un nou an, aşa cum vi-l doriţi dumneavoastră, alături de familia dumneavoastră atât de frumoasă!

          Cu drag,
          Ştefania 🙂

          Apreciază

  7. Al

     /  02/01/2014

    They are so cute 🙂

    Thanks for sharing them with us Stefania. Have a great evening

    Apreciază

    • Thank you so much, Alastair!
      Yes, it is! Very nice dog and cat artists portrayed in various poses!
      I am so glad that you like my choices.
      Have a wonderful day, Alastair! 🙂

      Apreciază

  8. Câte minunăţii aici! Mulţumesc pentru „frumos”!

    Apreciază

    • Aşa este, potecuţă. Mă bucur nespus de mult că îţi place postarea mea.
      Eu, îţi mulţumesc mult.
      O zi minunată îţi doresc, potecuţă! 🙂

      Apreciază

  9. raulpintiliec

     /  02/01/2014

    Excelente picturi…foarte frumos realizate.Un pictor mai putin cunoscut dar foarte talentat.Iar bucatica aceea de la final este un fel de cireasa de pe tort 🙂

    Apreciază

    • Aşa este, Raul, picturile sunt excepţional realizate, în stilul realist. Sunt lucrări de la cinci artişti, foarte talentaţi cu toţii.
      Mă bucur nespus de mult că îţi plac alegerile mele. Mie tare mult îmi plac.
      O zi minunată îţi doresc, Raul! 🙂

      Apreciază

  10. Foarte bine aleasă și tema de azi, dragă Ștefania: început de an și începuturi de vieți, pline de drăgălășenie! Felicitări și Un An Nou, Fericit! 🙂

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc mult, Petru, pentru aprecierea ta care mă bucură foarte mult. Da e începutul: început de an, început de lună, început de zi şi-un cerc deschis, al anului, pe care îl vom închide parcurgând cele 12 luni ale lui cu speranţa în suflet, cu bucurii şi tristeţi, totul este să mergem înainte!
      Fii binecuvântat, Petru! O zi minunată îţi doresc! 🙂

      Apreciază

  11. M-au binedispus picturile din acest post! 🙂 Foarte frumos şi citatul şi completarea lui Centurion!

    Apreciază

    • Mă bucur mult să aud asta, Radu. Aceste sufleţele şi în realitate ne înveselesc viaţa cu giumbuşlucurile pe care le fac.
      Îţi mulţumesc mult, Radu, pentru aprecierea ta care mă bucură foarte mult.
      O zi veselă şi relaxantă îţi doresc, Radu! 🙂

      Apreciază

  12. Ce dragalasi sunt! Ce scumpi! 🙂
    Mi-ai inseninat ziua! Multumesc draga mea!
    Sa ai si tu o zi minunata!

    Apreciază

    • Mă bucur nespus de mult să aud asta, dragă Melly. Da, aşa este. Şi mie mi-s tare dragi aceste tablouri şi pentru că sunt realizate excepţional şi îmi place foarte mult cum artiştii au portretizat aceste sufleţele în diferite ipostaze poznaşe.
      Îţi mulţumesc mult, Melly. O zi minunată îţi doresc şi eu! 🙂

      Apreciază

  13. ane

     /  03/01/2014

    „Animalele ne amintesc de simplitate și de o afecțiune constantă, fără rețineri” Am privi cu bucurie si incantare picturile dar si cu mare tristete in suflet, ultima pictura mi-a amintit de catelusa pe care am pierdut-o… de curand. O zi excelenta, Stefania!

    Apreciază

    • Sunt absolut de acord cu tine, Ane! Îmi pare nespus de rău că ţi-ai pierdut căţeluşa, sper s-o recuperezi cât mai curând posibil. Am avut şi noi o căţeluşă, Laika, acasă la ţară, era prietenul nostru cel mai bun. O purtam peste tot cu noi, eu şi fratele meu, Alex. I-am pierdut pe amândoi,… acum, îi port în suflet!
      Îţi mulţumesc mult, Ane. O zi minunată îţi doresc şi eu! 🙂

      Apreciază

      • ane

         /  03/01/2014

        …catelusa mea este in ceruri… 😦 😦

        Apreciază

        • Îmi pare nespus de rău, Ane ,… 😦
          Cred că-i simţi foarte tare lipsa. Aşa se întâmplă când pierdem suflete dragi, care nu mai pot fi înlocuite. 😦

          Apreciază

  14. DiaMar bucataria galbena

     /  03/01/2014

    Buna,draga Stefania!
    Cat de frumoase sunt picturile.Tare dragi imi sunt catelusii!
    La multi ani cu multa sanatate!
    Te imbratisez cu drag!

    Apreciază

    • Bună seara, dragă Mihaela şi La mulţi ani!
      Da, într-adevăr sunt foarte frumoase picturile. Şi mie îmi plac foarte mult căţeluşii!
      Îţi mulţumesc mult, Mihaela. O seară minunată şi-un an nou aşa cum ţi-l doreşti tu să fie!
      Fii binecuvântată cu multă sănătate şi multă fericire.
      Te îmbrăţişez şi eu cu mult drag, draga mea! 🙂

      Apreciază

  15. picturile sunt formidabile…imposibili sa treci pe langa ele fara sa te miste macar putin!

    Apreciază

    • Bine ai venit, aici, Claudia.
      Mă bucur mespus de mult că îţi plac picturile.
      Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi pentru gândul ce mi l-ai împărtăşit.
      Oricând eşti binevenită cu mult drag.
      O seară minunată îţi doresc, Claudia! 🙂

      Apreciază

  16. La multi ani fericiti, draga Stefania! Un An Nou cu sanatate si numai bucurii, pace si multumire in suflet, alaturi de cei dragi!

    Frumoasa postarea ta. Multa liniste ne transmiti de fiecare data.
    Numai bine iti doresc cu drag! 🙂

    Apreciază

    • La mulţi ani, dragă Alex şi-un An Nou Fericit alături de cei dragi ai tăi. Fiţi binecuvântaţi cu toţii cu multă sănătate şi fericire, în toate zilele vieţii voastre ce vor fi să vină!
      Mă bucur nespus de mult că îţi place postarea mea.
      Îţi mulţumesc din suflet pentru caldele urări.
      O seară minunată şi-un week-end superb îţi doresc, Alex! 🙂

      Apreciază

  17. The Charm of innocence, all creatures of God are beautiful. Enchanting post. Blessings. jalal

    Apreciază

    • Thank you so much, Jalal!
      I absolutely agree with you and subscribe to what you say.
      God bless you!
      Have an exceptional weekend, Jalal! Sincerely Stefania! 🙂

      Apreciază

  18. Your paintings are so cute – I love them all! Happy New Year!!

    Apreciază

    • Thank you so much, dear simplecherishes!
      I am very happy that you like the paintings that I chose.
      God bless you!
      Happy New Year!! 🙂

      Apreciază

  19. Wunderschön liebe Grüße und dir ein gutes Wochenende im neuen Jahr 2014 alles liebe Freundschaft.Gislinde

    Apreciază

    • Vielen Dank, Gislinde! Ich bin sehr glücklich, dass Sie meine Entscheidungen wieder gerne.
      Haben Sie ein schönes Wochenende, auch! Viele Umarmungen,
      Ştefania 🙂

      Apreciază

  20. OrhiKamyDeea

     /  04/01/2014

    Cata dragalasenie la poznasii prezentati.
    Sunt minunate picturile prezentate, si nu doar cele din aceasta postare 🙂

    Apreciază

    • Bine ai venit, aici, OrhiKamyDeea 🙂
      Aşa este, iar artiştii au ilustrat excepţional năzdrăvăniile pe care le fac aceste sufleţele.
      Mă bucur nespus de mult că îţi place ce-ai găsit aici. Oricând eşti binevenită cu mult drag.
      Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi gândul ce mi l-ai împărtăşit.
      O seară minunată şi-un week-end superb îţi doresc, OrhiKamyDeea! 🙂

      Apreciază

  21. Multumesc pentru amintirile impartasite la jurnal. 🙂
    Sa ai o duminica binecuvantata, draga mea!

    Apreciază

    • Cu mult drag, am împărtăşit din amintirile mele, dragă Melly, căldura căminului în care tu trăieşti şi preocupările tale minunate, mi-au trezit amintiri frumoase din vremea când eram acasă şi-ţi mulţumesc mult.
      O duminică binecuvântată îţi doresc şi eu, draga mea! 🙂

      Apreciază

  22. Impresionant ca de fiecare data. Felicitari.

    Apreciază

    • Îţi mulţumesc mult, Sebastian, pentru aprecierea ta care mă bucură foarte mult.
      O seară minunată îţi doresc, Sebastian! 🙂

      Apreciază

  23. cats and dog and babies-doesn’t get better than that:)

    Apreciază

    • I absolutely agree with you. All these, we delight the soul, with their presence in our lives and tricks that make both animals and children!
      Thank you so much, dear Elena. Have a wonderful day! 🙂

      Apreciază

  24. Wow, cat de frumos! Felicitari, tine-o tot asa

    Apreciază

    • Bine ai venit, aici, Andrei!
      Mă bucur nespus de mult că îţi place ce-ai găsit, aici.
      Îţi mulţumesc mult pentru vizită, pentru aprecierea ta şi pentru încurajare! Sper să pot continua şi anul acesta cel puţin la nivelul celui de anul trecut!
      O zi minunată îţi doresc, Andrei! 🙂

      Apreciază

  • jj
  • maxima zilei

    Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
  • jj
  • Gravatar

  • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
  • jj
  • Madeleine Jeanne Lemaire  (1845-1928)

    Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
  • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
  • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
  • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
  • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
  • Hans Dahl (1849-1937)

  • jj
  • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
  • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
  • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
  • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
  • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
  • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
  • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
  • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
  • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
  • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
  • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
  • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
  • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
  • Bessie Helstrom (1874-1966)

    Bessie Helstrom (1874-1966)

  • Pagini

  • jj
  • jj
  • Articole recente

  • Cele mai bune articole și pagini

  • maci
  • jj
  • have a great day
  • jj
  • jj
  • Melodia zilei

    .................................................................... jj
  • Poezia zilei

    .................................................................... jj
  • jj
  • Top click-uri

  • Meta

  • Blog Stats

    • 482.492 hits
  • Clara von Sivers (1854-1924)

    Clara von Sivers (1854-1924)

  • jj
  • Flickr Photos

  • Arhive

  • Follow Ştefania's on WordPress.com
  • jj