Amintire

… Dar printre-atâtea nopţi uitate în viaţa mea, ţin minte-o noapte
Căci sunt, se vede,-anume clipe pe care sufletul le-nsamnă…
Şi se făcea ca astăzi parcă pe vremea pârgului de toamnă,
Când te urmează pretutindeni un miros vag de fructe coapte.

Pomătu-ntreg dormea de somnul acelor miluiţi de mană.
Iar sus pe ramuri, albe-neguri dormeau grămezi de somn învinse.
Ca nişte pasări uriaşe ce dorm cu aripele-ntinse,
Stând gata ca să-şi ieie zborul la cea dintâi şoaptă duşmană.

La adăpostul lor noi singuri, ca-n vremea nopţilor albastre,
Venisem duşi unul spre altul de un prisos bogat de viaţă,
Dar gura mea de foc în umbră a-ntâmpinat gură de gheaţă,
Şi ale noastre vorbe parcă nu mai erau vorbele noastre.

Atunci un rod din nalt de ramuri, rupt ca de-o mână nevăzută,
S-a prăvălit vuind cu zgomot, ş-a negurilor albe cete,
Din somn trezite deodată, ca nişte păsări speriate
Întins-au albele lor aripi şi s-au pierdut în noaptea mută.

poezie de Dimitrie Anghel

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor

73 comentarii

 1. Încântător. Imagine şi vers, într-o alăturare tulburătoare. Dacă adaug şi muzica propusă, pot spune că a fost o vizită deosebită. Toate cele bune!

  Apreciat de 1 persoană

  • Stefania

    /  22 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, domnule Cristian, pentru ca va place combinatia pe care am facut-o. Ma bucur nespus de mult pentru ca va simtiti bine aici.
   Va multumesc mult pentru aprecierea dumneavoastra si pentru vizita! O seara minunata si un sfarsit de saptamana superb va doresc, impreuna cu cei pe care ii iubiti dumneavoastra, cel mai mult! Cu mult drag, Stefania! 🙂

   Apreciază

 2. Beautiful – I like

  Apreciază

 3. Foarte bine realizate picturile… In cel mai mic detaliu…

  Apreciază

  • Stefania

    /  22 Septembrie 2012

   Adevarat spui, Cristi! Ma bucur nespus de mult ca iti place postarea mea! Mie imi plac foarte mult picturile si iti marturisesc sincer, ma regasesc intr-o oarecare masura, in fiecare din ele.
   Iti multumesc din tot sufletul meu pentru gandul ce mi l-ai impartasit!
   O noapte linistita iti doresc, Cristi, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 4. Foarte frumoase şi poezia şi picturile şi muzica! Mi-am amintit de zilele de practică din timpul şcolii generale, când eram duşi cu şcoala la muncile câmpului. Deigur, pentru noi era tot un prilej de joacă şi veselie, dar făceam şi treabă.
  O noapte frumoasă, Ştefania! 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Alex, ca iti place postarea mea. Ma bucur nespus de mult ca ti-a trezit amintiri frumoase din perioada practicii scolare. Imi imaginez cata veselie era intre voi colegii. Cred ca tare bine ar fi daca si acum ar exista acele practici extrascolare, nu neaparat pentru munca in sine, ci pentru socializare, pentru a se putea cunoaste mai bine colegii intre ei si chiar cadrele didactice, le-ar putea descoperi mult mai usor caracterul elevilor. Si practica este la fel de importanta ca si teoria, iar pentru unii copii, din practica invata mult mai mult decat din teorie.
   Iti marturisesc sincer, Alex, eu, admirand aceste picturi, ma regasesc in fiecare imagine, pentru ca eu copilaria mi-am petrecut-o la sat si am participat la toate lucrarile necesare in gospodarie… asa dupa puterile mele. La tara toata lumea munceste, cu mic cu mare. Avea mamica o vorba:” cine nu munceste, nu-i vrednic sa manance” si mereu ne aduceam aminte de ea, in momentul in care ne spunea ca trebuie facute diverse lucrari si tare ne mai sileam sa le facem, pentru a ne dovedi vrednicia.
   Iti multumesc mult, Alex, pentru amintirile frumoase pe care mi le-ai impartasit.
   O duminica minunata, relaxanta si plina de bucurii iti doresc, impreuna cu familia ta drag! Cu mult drag, Stefania! 🙂

   Apreciază

 5. DiaMar bucataria galbena

   /  22 Septembrie 2012

  Buna,draga mea!
  Ce pot sa spun?Sunt incantatoare picturile.Fata draga,cum imi mai patrunzi tu prin toate ungherele sufletului meu,suflet plin de amintiri dragi din vremea copilariei mele.
  Mergeam impreuna cu bunicii si cu un verisor de-al meu la camp.Bunica secera buruiana pentru animale,iar noi o indesam in saci,apoi bunicul incarca sacii in caruta si porneam spre casa.Cand treceam pe langa o padurice ne opream si noi copiii adunam vreascuri pentru foc.
  Doamne,ce vremuri fericite.Copilaria petrecuta la tara este cea mai frumoasa.Imi pare asa de rau ca nu mai traiesc bunicii mei.As fi dus-o pe Diana sa vada unde am copilarit eu,fericita si lipsita de orice griji.Mereu ma roaga sa-i povestesc despre copilaria mea,si ma asculta cu mare atentie ore in sir.
  Iti multumesc mult pentru postarea minunata.
  Te imbratisez cu drag!
  O noapte linistita iti doresc!

  P.S.te rog sa ma ierit daca te-am plictisit cu aducerile mele aminte.

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Buna, Mihaela draga!
   Pentru mine este o bucurie infinita in sufletul meu, sa aud toate acestea, draga mea. Nici sa nu te gandesti vreodata, ca ma plictisesti cu povestile din coliparia ta, dimpotriva imi plac foarte mult. Sunt povesti adevarate, traite si simtite si pastrate in cele mai mici unghere ale sufletului tau si ma bucur nespus de mult ca mi le impartasesti. Si eu cred ca cea mai frumoasa copilarie este cea petrecuta la tara, poate pentru ca nu am cunoscut o altfel de copilarie. Insa, din ceea ce vad eu, acum, copiii de la oras, nu stiu sa se bucure de ea si isi petrec cea mai mare parte a ei, stand la calculator. Tot ceea ce exista in natura, ei vad virtual, foarte putin palpabil si chiar si acolo, daca merg, nu dau atata importanta plantelor si animalelor. Acum, nimeni nu mai sare şotronul; nimeni nu mai sare coarda; nimeni nu mai inalta zmei; nu se catara in copaci sa se coboara din ei, pe liane; nu mai vezi copii sa construiasca colivii pentru pasarele si cate si mai cate…
   Din punctul asta de vedere, chiar ca am avut o copilarie foarte foarte frumoasa! Chiar si atunci cand eram solicitati la munca in gospodarie, luam totul ca o joaca, nu consideram munca o corvada!
   Ma bucur nespus de mult ca ii povestesti, Dianei, amintirile tale frumoase din copilarie si sper si imi doresc ca si ea la randul ei sa aibe ce povesti copiilor ei.
   Te imbratisez si eu cu mult drag.
   O duminica minunata, vesela si relaxanta iti doresc, Mihaela draga, cu mult drag!

   Apreciază

 6. Superbe picturi!
  Multumesc Stefania!
  Duminica placuta!

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Melly draga, ca iti plac picturile. Tare mult imi plac mie picturile aceastea in care se reflecta, viata si obiceiurile oamenilor!
   Eu, iti multumesc sin tot sufletul meu pentru gandul ce mi l-ai impartasit.
   O duminica minunata iti doresc, Melly draga si-o noua saptamana binecuvantata! 🙂

   Apreciază

 7. Congratulations, I just nominated you for “One Lovely Blog Award”:
  http://dragoscalinescu.wordpress.com/2012/09/23/nominalizari/one-lovely-blog-award1/

  Apreciază

 8. Again, a lovely post. It’s so soothing and a joy to the eye.
  Lovely music. Be blessed.
  Big Hugs,
  Micheline

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Micheline, baby I’m so glad that you like my post again! I am so glad that you feel good here. Thank you so much for your nice words for me. Have a wonderful day! Be blessed!
   Big hugs always with love, Stefania! 🙂

   Apreciază

   • Your posts always bring me pleasure. You love beauty and create beauty. That is very generous of you. So big hugs and take care,
    Micheline

    Apreciază

    • Stefania

      /  24 Septembrie 2012

     Micheline, I am overjoyed that you like my posts. I love beauty! Looking for beauty in everything and in everything! Life is too short, I want to live in beauty! For me it is a great joy to share the beauty!
     Thank you so much for your words so beautiful to me.
     Big hugs always with love, Stefania!

     Apreciază

 9. O ambianţă atât de plăcută am întâlnit aici, la tine.

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Bine ai venit aici, anonimaregasita! 🙂
   Ma bucur foarte mult ca iti place ceea ce ai gasit aici. Esti binevenita intotdeauna cu mult drag!
   Iti multumesc mult pentru vizita si pentru apreciere. O seara minunata iti doresc, si-o noua saptamana excelenta! Cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 10. davidionel

   /  23 Septembrie 2012

  Buna seara,Stefania!…cand am nevoie de un moment de relaxare am cateva bloguri care le vizitez cu placere,iar al tau este unul dintre ele.Multumesc pentru tot ce ne oferi!Noapte buna si linistita alaturi de cei dragi!

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Buna seara, David!
   Ma bucur nespus de mult ca vi cu drag aici si ca te simti bine aici. Reciproca este valabila!
   Intotdeauna esti binevenit cu mult drag!
   Eu, iti multumesc mult pentru vizita si pentru aprecierea ta! O noapte linistita iti doresc si eu si-o noua saptamana binecuvantata, pentru tine si cei dragi ai tai, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 11. Superbe picturile! Atât de realiste, arată aproape ca niște fotografii care au imortalizat momente emoționante din copilărie. Nu știu cum faci, dar prin picturile, muzica și versurile pe care le selectezi, reușești să pătrunzi în sufletele noastre! O seară minunată și o săptămână reușită!:)

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, gvarenberg2009, ca iti plac picturile. Intr-adevar sunt lucrari realizate in stil realist, ulei pe panza, de mare valoare, iar eu ador aceste lucrari, in care se reflecta stilul de viata al oamenilor cu obiceiurile si indeletnicirile lor, iar daca va plac si voua, tuturor, bucuria din sufletul meu este infinit de mare.
   Ma bucur nespus de mult ca te simti bine aici.
   Iti multumesc mult, gvarenberg2009, pentru gandul ce mi l-ai impartasit. O seara minunata iti doresc si-o noua saptamana binecuvantata! cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 12. Ohh – frumoase imaginile si versurile dar mult mai multe amintiri mi-au adus cintecele din „melodia zilei” – atitea amintiri dintr-odată! 😉 Numai Bine! 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  23 Septembrie 2012

   Ma bucura sa aud toate acestea, Boris! Ce pot sa-ti spun, melodiile de la ” melodia zilei” – sunt melodiile mele de suflet si fiecare din ele, ma impulsioneaza sa retraiesc, iar si iar, momentele cele mai frumoase pe care le-am trait, la un moment dat.
   Iti multumesc mult, Boris, pentru gandul ce mi l-ai impartasit. O seara minunata iti doresc si noua saptamana binecuvantata! cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 13. Știi cât ești de bravo, dragă Ștefania, când împărtășești cu noi buchetul de imagini, împletite cu gust, legate cu o panglică de suavă poezie și parfumate cu notele unei rapsodii? Cu toată admirația vin să o confirm și eu, căci îți simt suflet tău sensibil în tot ce faci… Să te lumineze Domnul și în continuare! Cu tot respectul!

  Apreciază

  • Stefania

    /  24 Septembrie 2012

   Va multumesc din tot sufletul meu, doamna Maria, pentru cuvintele dumneavoastra atat de frumoase, care mi-au atins sufletul si pentru aprecierea dumneavoastra.
   Asa este, sunt o sensibila ireversibila. Mi-am dorit sa fiu altfel,… am incercat chiar,… insa, am esuat.
   Inca o data va multumesc din suflet! Intotdeauna sunteti binevenita cu mult drag!
   Fiti binecuvantata cu viata foarte frumoasa!
   O seara minunata va doresc, doamna Maria, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 14. Foarte frumos, totull!
  Saptamana cu spor sa ai!

  Apreciază

  • Stefania

    /  24 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Vasile, pentru ca iti place totul!
   Iti multumesc mult, pentru gandul ce mi l-ai impartasit si pentru urare ta, din suflet. Chiar am mare mare nevoie de spor, – sper sa-ti fie gura poleita!
   O seara minunata iti doresc, Vasile, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 15. convietuire

   /  24 Septembrie 2012

  Frumusete, intr-adevar, in culoare, vers si melodie…
  O saptamana frumoasa iti doresc, Stefania 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  24 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Oana draga, ca iti place combinatia pe care am facut-o!
   Iti multumesc mult pentru gandul ce mi l-ai impartasit!
   O seara minunata iti doresc, Oana si-o saptamana binecuvantata! cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 16. diverse

   /  25 Septembrie 2012

  Ce imagini placute! 🙂
  Seara buna sa ai!

  Apreciază

  • Stefania

    /  25 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult ca iti plac picturile, diverse!
   Iti multumesc mult, pentru gandul ce mi l-ai impartasit.
   O seara minunata iti doresc, diverse, cu mult drag!

   Apreciază

 17. Este atâta frumusețe în glasui toamnei tale!
  Minunat colț de vitalitate construiești tu, Ștef!

  `~Şi se făcea ca astăzi parcă pe vremea pârgului de toamnă,
  Când te urmează pretutindeni un miros vag de fructe coapte.

  Apreciază

  • Stefania

    /  27 Septembrie 2012

   Sarut mana, doamna Gina!
   Ma bucur nespus de mult ca va place glasul toamnei mele. Va daruiesc din tot sufletul meu si cateva fructe coapte….
   Va multumesc mult, doamna Gina, pentru gandul ce mi l-ati impartasit. Va imbratisez cu mult drag.
   O seara minunata va doresc, doamna Gina, cu mult drag!

   Apreciază

 18. tutankhamon661

   /  27 Septembrie 2012

  Beautiful photos and blog 😉

  Apreciază

  • Stefania

    /  28 Septembrie 2012

   Thank you so much for your appreciation! I am so glad that you like my blog and posting! You are always welcome with much love! Have a wonderful day!
   All the best to be for you! 🙂

   Apreciază

 19. If I still had a big house I would buy all of those and hang them all over one big wall. They’d look gorgeous. Heck, even here in a blog post they look gorgeous!

  Apreciază

  • Stefania

    /  28 Septembrie 2012

   Welcome here, Russel Ray Photos!
   I’m so glad that you like my blog!
   Oh yes! The paintings are so beautiful! I wish I could hang them on the walls of my house, but this possibility because we are happy to have them here on the blog! I am grateful for that! Thank you so much for your visit and for your nice words. You are always welcome here, with love! Have a wonderful day! All the best to be for you! 🙂

   Apreciază

 20. liviuchrisavram

   /  28 Septembrie 2012

  .. amintirile sunt franturi de univers sunt atat de fragile dar atat de puternicie in acelasi timp culese din timpul prafuit de timp pot aduce lumina unde e intuneric ,.. si intuneric unde e lumina .., in sigurataea timpului al eului .. ele apar din neatul timpului .. de ce .. suntem zei nemuritori noi doar ne ratacim aivea in ganduri si dorinte. ..

  Apreciază

  • Stefania

    /  28 Septembrie 2012

   Foarte frumos spui Liviu despre amintiri si-i asa de minunat cand, ele„…pot aduce lumina unde e intuneric”.
   Iti multumesc mult pentru gandul ce mi l-ai impartasit! O seara minunata iti doresc, Liviu, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 21. Lovely paintings and such joyful yet soothing music!

  Apreciază

  • Stefania

    /  28 Septembrie 2012

   I am so glad that you like paintings and music!
   Thank you so much, simplecherishes for your appreciation!
   Have a wonderful day! All the best to be for you! 🙂

   Apreciază

 22. Cat de frumoase sunt picturile, simplitatea, normalitatea vietii.
  Minunate versurile. O postare reusita.
  Multumesc mult!

  Apreciază

  • Stefania

    /  28 Septembrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Samsara, pentru ca iti place postarea mea.
   Iti multumesc mult pentru aprecierea ta!
   O seara minunata iti doresc, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 23. ideisiidei

   /  30 Septembrie 2012

  Vara asta, cat am fost acasa, mi-am tot amintit cum eram eu in liceu, pe unde lucram in lunile calduroase, cum citeam in noptile tarzii, ce emisiuni radio ascultam vineri noaptea dar si cum ma simteam atunci acasa si cum ma simt acum :).

  Apreciază

  • Stefania

    /  30 Septembrie 2012

   Cred ca ai amintiri foarte frumoase, Alex si iti amintesti cu drag de fiecare moment petrecut, acasa sau cu prietenii si colegii! Deseori fac si eu comparatii intre cum era viata mea cu cativa ani in urma si cum este acum. Cum imi petreceam timpul, atunci si cum mi-l petrec acum. Imi place si acum, pentru ca sunt independenta, dar totusi, tanjesc dupa anii copilariei, dupa jocurile de atunci si dupa vechii prieteni pe care, din pacate ii revad o data pe an,… viata a facut in asa fel incat, drumurile noastre sa se desparta, suntem raspanditi peste tot in lume aceasta. Iar cand ne intalnim e minunat sa stam impreuna si sa depanam amintiri!
   Iti multumesc mult, Alex, pentru gandul ce mi l-ai impartasit! O seara minunata iti doresc si-o noua saptamana excelenta, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 24. vai cat de frumoase sunt pozele… n mai e loc de comentarii

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Octombrie 2012

   Ma bucur nespus de mult, Naomikko, ca iti plac picturile din imaginile! Iti multumesc mult pentru vizita si pentru gandurile ce mi le-ai impartasit! O seara minunata iti doresc!
   Acesta este micul meu, dar, din suflet, pentru tine! O toamna imbelsugata, in tot si in toate, iti doresc, Naomikko, cu mult drag!

   Apreciază

   • Iti multumesc foarte mult pentru aceste cuvinte. Iti doresc si eu o toamna la fel de imbelsugata atat material ,dar mai ales sufleteste! 😀

    Apreciază

    • Stefania

      /  4 Octombrie 2012

     Eu, iti multumesc mult, Naomikko, pentru urarea ta atat de calda si sincera!
     O noapte linistita iti doresc, cu mult drag! 🙂

     Apreciază

 25. 😀

  Apreciază

 1. colţul românesc – 25 « Colţu' cu muzică
 2. colţul cu rock clasic – 25 « Colţu' cu muzică
 3. colţul cu vechituri – 25 « Colţu' cu muzică
 4. colţul european – 25 « Colţu' cu muzică
 5. Mai avem un lucru sfânt | Victoria Borodin
 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,997 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: