omul traieste in armonie cu natura


Omul traieste intr-o armonie de durata, in vastul univers minunat cu toate creaturile sale, variate si diverse.

Unele sunt mici, altele mari; unele blande, altele ostile; unele fragile, altele robuste si infricosatoare; unele utile, altele daunatoare.

Cele mai multe sunt pur si simplu frumoase. Gingasele flori de diferite specii, forme, dimensiuni si-ntr-o gama variata de culori vii. Fluturii fragili si frumosi, deasemenea intr-o diversitate de culori. Albinele care fredoneaza melodii in timp ce lucreaza de zor.  Livezi si campuri roditoare. Paduri puternice cu copaci giganti ce-adapostesc pasarelele sa-si cante cantul. Muntii inalti, pudrati, placati sau dublati pe varfuri cu zapada alba si stralucitoare. Raurile ce izvorasc din pantecul lor si traverseaza Pamantul pana ajung sa se-odihneasca acasa, la mare. Marile ce-si leagana valurile mangaindu-si malurile. Ploile de sezon. Soarele. Luna. Stelele. Vantul. Cu toate acestea omul traieste in armonie, chiar si atunci cand furia naturii se dezlantuie.

Nu trebuie decat sa fim recunoascatori pentru nenumaratele binecuvantari  pe care le primim zi de zi, cu iubire nelimitata.

Anunțuri

22 comentarii

 1. Ar fi bine sa fie armonie, dar de multe ori natura are de suferit din cauza actiunilor omului.

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Foarte adevarat spui Cristi. Ai punctat foarte bine. Din pacate omul aduce multa suferinta naturii.

   Iti multumesc mult pentru gand… O duminica minunata iti doresc Cristi! 🙂

   Apreciază

 2. Foarte frumoase imagini 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Ma bucur mult ca iti plac Paul. 🙂

   Iti multumesc mult… O duminica minunata iti doresc Paul! 🙂

   Apreciază

 3. mai stricam noi oamenii,din cand in cand atmosfera 🙂

  duminica de vis Stefania !

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Din pacate spui un mare adevar Rokssana… din cand in cand, aducem naturii mare suferinta, poate de aceea uneori ea se mai dezlantuie, sa ne determine sa ne oprim.

   Iti multumesc mult Rokssana… Te imbratisez cu mult drag si-ti doresc o duminica minunata in continuare! 🙂

   Apreciază

 4. Intodeauna ne rasfeti privirea cu tablouri deosebite, armonia exista in tot si in toate, daca se strica ceva din armonie se sfirseste totul. Armonia se bazeaza pe reguli bine definite nemuitoare, numai noi murim ca sa trecem in alta treapta a eternitatii. Avem o lege care ne da speranta vesniciei : nimic nu se pierde totul se transforma, energia sufletului nostru cu siguranta se va transforma. O zi faina.

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Ma bucur tare mult ca va plac tablourile. Asta tind sa cred si eu, ca in natura nimic nu se pierde si ca totul se transforma… dar pe zi ce trece parca totul se distruge si nimic nu mai este cum era o data. Parca totul se stinge mai repede decat iar fi sosit sorocul.

   Va multumesc tare mult pentru gand… o duminica minunata va doresc si eu in continuare.

   Apreciază

 5. Ce frumos ar fi să trăim în armonie cu întreaga natură, să o ocrotim şi să o îngrijim ca pe propria casă, căci aici locuim şi aici îi vom lăsa şi pe cei care ne vor urma. Din păcate…mai mult distrugem decât preţuim… Dintre toate cataclismele care se întâmplă în natură, de când e lumea şi pământul, omul este cel mai periculos şi distructiv…
  Dacă nu ne vom opri din distrugere, oare ce vom mai lăsa generaţiilor următoare? Ei de ce se vor mai bucura? Păcat că suntem atât de egoişti…

  O duminică frumoasă, Ştefania! 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Ce frumos si adevarat spui Alex, ar fi ideal daca toti am ingriji natura ca pe propria noastra casa, dar din pacate si rebuturile din casa le aruncam tot in natura.
   Ar trebui Alex sa facem tot ce ne sta in putinta noastra a fiecaruia din noi, sa oprim distrugerile si poluarea… dar suntem mult prea egoisti. Nu stiu… nici nu pot sa ma gandesc atat de departe… e cumplit de trist daca se va continua asa… generatiilor viitoare le vor ramane doar pamanturi prafuite, sterpe.
   Probabil ca sti acest documentar Earthlings l-am postat si eu candva http://poorbuthonest.wordpress.com/category/documentare/, de fapt cred ca fiecare om il stie, si l-a vazut nu doar o data. E cutremurator cat de distrugatori suntem noi oamenii.

   Iti multumesc tare mult Alex pentru gandul tau… O duminica minunata iti doresc si eu in continuare! 🙂

   Apreciază

 6. Sunt adevarate locuri in care este o adevarata armonie dar sunt locuri in care omul strica acea armonie si natura isi pierde din farmec.
  O duminica minunata iti doresc!

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Decembrie 2011

   Intr-adevar tink3rbe11, asa este. Sunt locuri pe acest Pamant unde tinzi sa crezi ca este raiul pe pamant, dar sunt si locuri in care oamenii cu atata inversunare si din mult prea mult egoism distrug cu buna stiinta si lasa-n urma lor doar scrum. Imi doresc ca in viitor omul sa nu mai fie distrugatorul creaturilor de pe acest pamant si sa traim in armonie deplina cu intreaga natura.

   Iti multumesc tare mult pentru gand tink3rbe11… o duminica minunata iti doresc si eu! 🙂

   Apreciază

 7. Ce tablouri frumoase! Superbe si combinatiile cromatice 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  8 Iunie 2012

   Ma bucur foarte mult, Ciprian ca-ti plac picturile. Iar acestea sunt intr-adevar deosebite, te-ndeamna la calatorie pe munte.
   Iti multumesc mult. Ciprian pentru vizita si pentru gandul ce mi l-ai impartasit. O seara minunata iti doresc!:)

   Apreciază

 8. Thank you Stefania,
  These are beautiful.
  Love,
  Micheline

  Apreciază

  • Stefania

    /  4 Iunie 2013

   Thank you very much, dear Micheline!
   I’m so glad you enjoyed my post!
   I hope you Have a wonderful day! Big hugs, much love, Ştefania! 🙂

   Apreciază

 9. jalal michael sabbagh.http://gravatar.com/jmsabbagh86@gmail.com

   /  4 Iunie 2013

  Hi Stefania ,my good friend.Exceptional charming post .Nature’s majesty at its best .The portraits are outstanding ,expressing the precious gift ,the beauty of life ,joy and harmony . May the Good Lord bless you and bless your family and bless you with health so you keep posting your wonderful posts.Sincerly with Love Jalal & Hilda.

  Apreciază

  • Stefania

    /  5 Iunie 2013

   Thank you so much, Jalal. I’m so glad you like my post!
   May the Good Lord bless you and bless your family and bless you with health.
   We wish you pleasant vacation with his wife Hilda! Send warm and friendly hug for your wife Hilda!
   Warm wishes. Sincerely Ştefania! 🙂

   Apreciază

 10. Adrian Anton

   /  19 Iunie 2013

  Felicitari pentru aerul naturii adus.Minunate peisaje.Imi place natura si clar nu doar mie, chiar si celor care ii fac rau cu mare stiinta,defrisand hectare intregi de paduri, stricand ecosisteme intregi, punand stapanire din ce in ce mai mult pe tot ce se poate pune,delimitand frontiere, inventand legi care nu exista s.a.m.d.Dar omul vine din pamant si acolo se intoarce. Tot ce avem este imprumutat de la sursa,materia si energeria. Si da, nimic nu se pierde totul se transforma. Faza prin care trecem acum, este una catre o treapta de evolutie spirituala mai inalta,una superioara. Trebuie sa gresim sa pierdem, ca apoi sa invatam din greseala si sa tindem spre adevar sa putem castiga o parte din Intelepciunea suprema.Cum se spune, „omul cat traieste invata„ , a invata include a gresi, de aici rezulta alta vorba „greseala este omeneasca„ asa ca… `cel fara de pacat sa arunce primul piatra„Vorbind despre armonie, ea inseamna binele si raul la un loc precum albul si negrul, plusul si minusul, s.a.m.d. Orice lucru are doi poli opusi,reprezentand intregul. Exemplu Yin si Yang care reprezinta interactiunea eterna.Precum cele doua fete ale unei monezi, Yin si Yang nu pot fi separate. Armonia exista,trebuie dezvoltata in interiorul nostru care la randul lui are legatura directa cu Tot ceea ce ne inconjoara. Ce este sus este si jos, si invers. O lege exista in univers. Iubire pentru TOT! Cu totii suntem egali in fata Lui, noi suntem El, Universul.
  Un gand sincer pozitiv intotdeauna neutralizeaza cu certitudine unul negativ, deci binele va triumfa alaturi de adevar intotdeauna! Asa ca, unul pentru toti, si toti pentru unul. Numai ganduri pozitive. Va iubesc! Iubesc ca fac parte din tot, asa cum este el, cu plusuri si minusuri, urcusuri si coborasuri. O viata minunata sa avem!

  Apreciază

  • Stefania

    /  20 Iunie 2013

   Bine aţi venit, aici, Adrian Anton!
   Sunt absolut de acord cu ceea ce spuneţi şi subscriu spusele dumneavoastră, cu mici excepţii!

   Da, greşeala este omenească, ar fi bine dacă am învăţa cu adevărat din greşeli şi să nu le mai repetăm, însă… nu sunt chiar aşa sigură că se întâmplă asta! Din păcare greşim, ne trezim, regretăm greşeala şi-o repetăm din nou, tipic naturii noatre umane!

   Da, natura ne dă totul, din păcate noi de cele mai multe ori o răsplătim supărând-o din cauza dorinţelor noastre uriaşe!
   Oricând sunteţi binevenit, aici, cu mult drag!

   O seară minunată vă doresc! 🙂

   Apreciază

 11. Adrian Anton

   /  19 Iunie 2013

  🙂

  Apreciază

 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,997 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: