frumuseţea este atemporală

Adevărata frumuseţe nu înseamnă că te-ai născut cu un corp frumos şi cu trăsături frumoase.
Este mult mai mult de atât.

Oamenii pot să fie frumoşi atunci când au un zâmbet minunat şi sunt multumiţi de ei înşişi şi radiază o strălucire care-i face să iasă în evidenţă  din mulţime.

Frumuseţea unui om, de asemenea, se reflectă prin voce lui calmă şi liniştitoare pentru ascultător şi mai presus de toate, ea poate veni din interiorul acelei persoane.

Când cineva are timp şi pentru alţii şi sare în ajutorul lor, de asemenea, are propria lui strălucire interioară.
În timp ce frumuseţea fizică dispare, cea interioară va persista. Având o personalitate frumoasă, sănătoasă, fiind şi generos şi nu lacom şi răspândeşte bunătate în jur şi niciodată nu critică, poate să fie în cele din urmă, o persoană cu adevărat simplă, dar cu un suflet frumos.

Frumuseţea fizică poate capta atenţia, dar, în realitate, frumuseţea interioară, captează inimi. Fiecare om are ceva frumos a lui, dar un om cu o personalitate frumoasă, este mult mai greu de găsit.

Frumuseţea este mult mai profundă, decât ceea ce se vede la suprafaţa pielii, adevărata frumuseţe vine din interior.
Frumuseţe înseamnă integritate, adevăr, bunătate şi simplitate. Ea transcede frumuseţea fizică şi atinge frumuseţea spirituală care te face să fii curajos şi nu slab şi să nu reacţionezi cu teamă şi nici să porţi pică cuiva.

Frumuseţea se poate vedea într-o atingere moale sau un zâmbet cald, într-un cuvânt tandru şi calm sau în natură.
Frumuseţea este pacea ce-o are cel umplut cu mulţumire.
Frumuseţea poate să fie complexă, dar trebuie să fii înţelegător ca s-o poţi înţelege.
Frumuseţea este atemporală, ce nu-şi pierde luciul odată cu înaintarea în vârstă.

Poate parea ciudat, dar frumuseţea se află în ochii privitorului.
Atunci când tu eşti cu adevărat într-o relaţie de dragoste cu cineva, înseamnă că te iubeşte atât cu defectele fizice, cât şi cu cele de personalitate. Chiar dacă suntem fiinţe de sexe diferite, atracţia fizică nu joacă un rol important în relaţiile romantice, aşa că pe toată perioada de convieţuire nu se aşteaptă ca tu să arăţi tot timpul bine,   dorindu-se o frumuseţe,  reală şi naturală.
Frumuseţea reală fiind ceea ce este cu adevărat real şi este ceva ce te face să te simţi bine, neavând niciun regret. De fapt este senzaţia de bine fără nici un regret.

Pentru mine, frumuseţea înseamnă,  o decizie. Decizia de-a începe să-mi placă ceea ce văd în oglindă şi să nu mă limitez la ceea ce nu este perfect la aspectul meu. Este decizia de-a fii blândă cu alţii, astfel încât să fiu apreciată şi iubită pentru ceea ce sunt şi iertată atunci când fac o greşeală.

Frumuseţe pentru mine este să ştiu cine sunt eu şi cum este sufletul meu.
Frumuseţe pentru mine înseamnă: onestitate, iertare, curaj şi  să fiu capabilă să mă iubesc şi pe mine, pentru că nimeni nu te poate iubi mai mult, decât, tu pe tine însuţi.

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor

21 comentarii

 1. Frumusetea interioara este cea care te ajuta in viata. care conteaza cel mai mult si care te ajuta sa fii om.
  Frumusetea exterioara este doar …cartea de vizita

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui, sunt de acord cu tine in tot ce spui. Frumusetea interioara este mult mai importanta decat aspectul fizic.
   Imi place tare mult tink3rbe11 cum ai definit tu, frumusetea fizica… cartea de vizita.
   Iti multumesc tare mult pentru gadul tau… O zi de sambata minunata, cu pace in suflet iti doresc tink3rbe11 ! 🙂
   ( ufff… la noi e tare tare frig, nici nu-mi vine sa ies afara 😦 )

   Apreciază

   • si la noi este rece dar ..soarele este sus!

    Apreciază

    • Stefania

      /  26 Noiembrie 2011

     Ce mult ma bucur pentru voi tink3rbe11! 🙂 Din pacate la noi soarele nu si-a aratat fata de loc astazi, poate o fi obosit si el saracutul si s-a pitit dupa nori sa se odihneasca. Refuz sa cred ca este suparat pe noi, doar l-am intampinat si imbratisat cu mult dragoste in fiecare zi, iar acum ne nutreste un dor cumplit dupa stalucire si caldura lui. 🙂

     O zi minunata iti doresc in continuare tink3rbe11 🙂

     Apreciază

 2. Multi cauta frumusetea exterioara uita sa vada frumusetea interioara sufleteasca. Frumusetea exterioara este trecatoare, frumusetea sufleteasca este vesnica. O zi faina.

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spuneti pisicaru subscriu spuselor d-voastra. Inevitabil frumusetea fizica te atrage la primul impact cu ochiul, dar explorand si mai in profunzime frumusetea pe care tocmai ai intalnit-o la o persoana, cautandu-i frumusetea interioara, uneori traiesti o mare dezamagire, descoperind o frumusete falsa.

   Va multumesc tare mult pentru gand… o zi minunata va doresc ! 🙂

   Apreciază

 3. weekend de vis Stefania 🙂

  ai dreptate,poti avea coordonatele frumusetii fizice….daca nu le ai pe cele ale frumusetii interioare, e degeaba ….

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui Rokssana, sunt de acord cu tine – fara frumusete interioara, traiesti degeaba.

   Iti multumesc tare mult pentru gand… o zi minunata iti doresc Rokssana si-un week-end de vis! 🙂

   Apreciază

 4. Frumusetea interioara e cea mai importanta. Dar si cea exterioara nu e de neglijat. 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui Cristi sunt de acord cu tine! 🙂
   Frumusetea exterioara a cuiva ne atrage, dar ce-a interioara ne cucereste. Cand cineva le are pe ambele, este de-a dreptul divin! Iar eu intalnesc zi de zi oameni care le au pe ambele, foarte frumos armonizate, iar acest lucru ma bucura foarte tare.

   Iti multumesc tare mult pentru gand…. O zi minunata iti doresc Cristi! 🙂

   Apreciază

 5. in primul rand da-mi voie sa te felicit pentru articol! Absolut superb!
  Cat despre frumusete…. cea fizica 100% e trecatoare. Dar exista o frumusete ce creste in noi in fiecare zi mai mult si mai mult. Aia e frumusetea de care ar trebui sa ne ingrijim zilnic.
  Frumusetea sufletului!

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui Orry, de frumusetea sufleteasca trebuie sa ne ingrijim mult mai mult, pentru ca ea ne aduce implinirea. In noi a fost insamantata inca de cand am fost creati, samanta frumusetii, care inmugureste in noi in fiecare zi si pe tot parcursul unei zile infloreste pentru ca noi, fiecare din noi, stim cum s-o hranim. Ce frumos ar fi sa nu o lasam sa se ofileasca niciodata, din cauza nemultumirilor noastre.

   Iti multumesc tare mult pentru apreciere si pentru gandul bun pe care mi l-ai lasat. O zi minunata iti doresc Orry ! 🙂

   Apreciază

   • stii,ma gandeam la frumusetea asta interioara, cred ca cel putin 50 % din noi nu suntem constienti ca o detinem…. pacat
    Cunosc oameni ce sunt urati si totusi camuflati intr-un invelis ce atrage haita in juru-i ca magnetu!
    Sa preferam oare mai degraba maleficul? Suntem fascinati de o frumusete ce minte -n fata?!

    Apreciază

    • Stefania

      /  26 Noiembrie 2011

     Asa e Orry si eu cred ca majoritatea oamenilor stiu ca detin frumusetea interioara, dar unii sunt atat de inversunati incant o lasa sa moara acolo in ei. Si eu am intalnit oameni al caror aspect fizic nu este atat de atragator, dar inca de la prima fraza pe care ti-o adreseaza, iti poti da seama, ca frumusetea lor interioara este infinit de frumoasa si ti-e tare drag sa-ti fie in preajma.
     Da, ai dreptate Orry cred ca majoritate dintre noi preferam maleficul si suntem fascinati de frumusetea de la suprafata pielii a unei persoane, iar apoi, cand vrem sa ii simtim aroma frumusetii sufletului ei, mai in profunzime, descoperim ca am ajuns intr-un loc mlastinos, si gaunos si plin de tepti si traim o mare dezamagire. Incat nu mai sti ce alegere sa faci.
     O zi minunata in continuare iti doresc Orry.

     Apreciază

 6. Frumos ai spus despre frumuseţe, Ştefania! Important este ca omul să-şi sporească şi să-şi păstreze frumuseţea toată viaţa. Frumuseţea sufletului, căci ea rămâne cu adevărat. Cea trupească este atât de trecătoare…

  Apreciază

  • Stefania

    /  26 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui Alex, e foarte important pentru noi ca oameni, sa ne pastram si sa ne fructificam frumusetea sufleteasa, caci doar ea ramane cu adevarat, dar care prin puterea ei poate sa faca ca frumusetea trupeasca sa radieze, chiar si atunci cand imbatranim.
   Admiram pe cei doi batranei Alex, din pictura pe care am atasat-o postrarii, pentru ca ea a fost factorul primcipal al acestei postari, care m-au cucerit cu zambetul lor, privindu-i cu admiratie mie imi transmiteau caldura sufletului lor frumos si pur. Mi-au fost atat de simpatici acesti doi batranei din pictura, incat nu am putut rezista tentatiei sa nu-i poata vedea si alte persoane.

   Iti multumesc tare mult Alex, pentru gandul ce mi l-ai lasat… O noapte linistita iti doresc! 🙂

   Apreciază

 7. Frumoase și adevărate gânduri.

  Apreciază

  • Ştefania

    /  14 Martie 2014

   Aşa simt şi aşa gândesc şi mă bucură foarte mult dacă eşti şi tu în asentimentul meu.
   Îţi mulţumesc din suflet pentru aprecierea ta.
   O zi minunată îţi doresc! 🙂

   Apreciază

 8. Frumoase si intelepte cuvinte ai insirat in aceasta pagina, Stefania. Ai dat, cred, toate raspunsurile posibile. Merci pentru minunata melodie care mi-a bucurat mult urechile si linistit sufletul. Frumusetea sa nu ti se ofileasca nicicand, draga Stefania!

  Apreciază

  • Ştefania

    /  14 Martie 2014

   Eşti o drăguţă, Rodica, însă, cred totuşi că este prea mult spus, cuvinte înţelepte, sunt doar nişte notiţe în care se evidenţiază concluziile pe care le-am tras din umila mea experienţă de viaţă, pe care am decis să le aştern aici, mai am şi eu din când în când câte o astfel de ieşire din mine, – de obicei notiţele mi le scriu în jurnalele tradiţionale, pe suport de hârtie departe de ochii lumii.
   Îţi mulţumesc mult, dragă Rodica. La fel, ceea ce-mi doreşti tu mie, să dea Domnul ţie să ţi se împlinească înzecit! 🙂
   O seară lină îţi doresc! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 1. Cat costa un zambet? « ORRY
 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 388,145 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: