Viaţa, o călătorie

Rareori se-ntâmplă ca viaţa să ne fie un câmp de joacă.
În general avem de traversat, văi adânci sau vârfuri înalte, să înotăm prin râuri sau să urcăm munţii,  pentru a ajunge exact acolo unde vrem să fim.
Desigur, ducem o viaţă, aşa cum ne-o facem. Avem priorităţi şi drumuri diferite pentru a călători la destinaţiile noastre. Uneori, ne ajută să ne oprim din drum şi să vedem şi să apreciem circumstanţele noastre actuale.

De obicei mai apar şi curbe pe drumul vieţii. Uneori, apar mlaştini prin care va trebui să trecem pentru a ajunge în locul unde vrem să fim. Dar aproape întotdeauna există şi-un pod, de-un anumit fel, care ne va ajuta să ajungem la destinaţia promisă.

Apoi există momente când simţim că mergem în zig-zag prin viaţă, – nici în sus, nici în jos, cu paşi greoi, parcă undeva pe lângă ea. Simţim că ne apropiem rapid spre nicăieri. Dacă privim puţin în urmă, putem vedea că destul de greu au existat unele flori de-a lungul drumului.

S-ar putea să fie o lecţie ascunsă chiar sub o stâncă.

Alteori, suntem total conştienţi de ce simţim că stagnăm şi, numai privind înapoi putem vedea înţelepciunea în traseu.

Uneori, ne-aşteaptă o scară, cu trepte bine construite ca noi să putem urca, pentru a ajunge acolo unde ne îndreptăm. Poate planificate de noi cu meticulozitate, sau poate cineva a pus-o în faţa noastră, înainte de-a ajunge noi la ea.

Adesea întâmpinăm urcuşuri abrupte şi trădătoare. Ne siţim copleşiţi sau chiar învinşi, dar este important să rămânem în cerc. Uneori destinaţia nu-i atât de departe şi nici nu-i atât de greu de  ajuns la ea, cum am fi anticipat noi că ar putea fi.

Când obiectivul este la vedere, speranţa se întoarce iar puterea noastră zboară. O speranţă cât de mică, este tot ceea ce avem nevoie să ne re-energizeze pentru a finaliza ceea ce am început.

Odată ajunşi la destinaţia fixată, vom simţi acel sentiment de libertate şi vom recunoaşte că doar având credinţă, am reuşit să  parcurgem distanţa acestei călătorii.

Adevărul e unul singur, nu există nici o pace mai mare decât aceea de-a călătorii, destul de mult, pentru a găsi locul în care să ne stabilim…

… cu fericirea.

Anunțuri
Articol următor

19 comentarii

 1. Frumoase cuvinte, interesanta fraza cu gasirea locului unde este stabilirea fericirii. Multi alearga o viata intreaga dupa fericire uitind sa se uite atent in jurul lor,ca sa vada fericirea la fiecare pas trait. O saptamina faina.

  Apreciază

  • Stefania

    /  7 Noiembrie 2011

   Iti multumesc pentru apreciere. Eu consider ca fericirea e in fiecare din noi, nu trebuie decat sa ne deschidem ochii si simtirile si s-o vedem, s-o simtim. Cred ca uneori, unii din noi , prea usor lasam frigiditatea sa ne acapareze, incat sa nu vedem fericirea din noi.
   Si mai cred ca pentru noi nu gasirea fericirii este o problema, ci mai degraba locul in care sa ne stabilim cu ea.

   Iti multumesc pentru gand si pentru urare … la fel iti doresc si eu o seara frumoasa si o noua saptamana plina de reusite! 🙂

   Apreciază

 2. Stefania,
  Sensibil avatar ti-ai ales.
  Doi porumbei, simbolul zglobiu al iubirii.
  Te si vad, aievea!
  Madi si Onu

  Apreciază

  • Stefania

    /  7 Noiembrie 2011

   O, Madi si Onu… ma bucur ca ati remarcat schimbarea. Intr-adevar am ales un avatar foarte sensibil… asa cum sunt si eu. Am tot cautat unul care sa ma reprezinte si uite ca l-am gasit. Ma reprezinta in totalitate, pentru ca in sufletul si inima mea, s-a instalat confortabil iubirea si sunt mandra de asta. Si am sa fac tot ce-mi sta in putinta s-o hranesc cum se cuvine ca ea sa nu plece.

   Asa sunt eu, il iubesc pe Dumnezeu si tot ceea ce EL a creat pe acest pamant, incat sa ma pot bucura de ele si-i sunt recunoscatoare pentru asta.

   Va multumesc pentru gandurile ce mi le-ati lasat aici in coltisorul meu drag… O seara minunata va doresc si o noua saptamana plina de bucurii va doresc! 🙂

   Apreciază

   • Stefania Porumbita,
    Iubire pura, pururea!
    Urari de seara, asemenea, tie!
    Madi si Onu

    Apreciază

    • Stefania

      /  7 Noiembrie 2011

     Ma simt bine cum ma alintati voi doi… sunte-ti tare simpatici si draguti intotdeauna. 🙂
     Ei, dragilor, eu asa m-am nascut, la fel ca si voi, cu iubire pura, pe carea de-a lungul timpului, am facut tot ce mi-a stat in putinta, s-o pastrez pura.
     Am lasat putin modestia deoparte. 😉 :))

     Si eu va doresc voua sa va pastrati iubirea pura si s-o daruiti la fel de pura, asa cum voi stiti mai bine decat mine.

     Va multumesc mult … O noapte divina va doresc amandurora! 🙂

     Apreciază

 3. turismul asta! 🙂
  asa e!
  saptamana faina!

  Apreciază

  • Stefania

    /  7 Noiembrie 2011

   ooo, da… un „turism” fara de care n-am simti gustul vietii si nici n-am pretui ceea ce dobandim. 🙂

   Iti multumesc pentru gandul ce mi l-ai lasat ch3815h… O seara frumoasa si-o noua saptamana plina de reusite iti doresc ! 🙂

   Apreciază

 4. Suntem doar niste calatori, Stefania, prin aceasta viata- „marea trecere” – numita de poet.
  Important este sa stim cu adevarat, sa fim siguri care este telul calatoriei noastre, si unde este pentru noi, cu adevarat, ACASA 😛

  Apreciază

  • Stefania

    /  7 Noiembrie 2011

   Din pacate ai mare mare dreptate Gabriela „ Suntem doar niste calatori . Si da, foarte adevarat spui , e important sa ne gasim locul, unde vrem sa ne stabilim. Pentru ca acel loc, trebuie sa ne aduca implinire sufleteasca, implinire spirituala si implinire profesionala, fara a fi nevoiti sa facem compromisuri, incat sa ne putem pastra cercul perfect rotund.

   Iti multumesc Gabriela pentru gandul ce mi l-ai lasat… O noapte linistita iti doresc si o noua saptamana plina de reusite si bucurii. 🙂

   Apreciază

 5. Ce frumos ai spus, Ştefania! Este fascinantă această călătorie a vieţii, cu suişuri şi coborâşuri, cu poieni senine, dar şi locuri primejdioase, cu bucurii, dar şi cu tristeţi… Cu de toate! Important este să nu întrerupem călătoria, să nu abandonăm, să o ducem până la capăt cu încredere şi cu „stropul” acela de speranţă, despre care vorbeai… Cu acea credinţă că Cineva ne dă „aripi” tocmai atunci când avem mai multă nevoie… Şi câtă nevie avem de călăuzire…
  O zi frumoasă, Ştefania! 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  10 Noiembrie 2011

   Iti multumesc frumos Alex ! Foarte adevarat spui si sunt in totalitate de acord cu tine este fascinantă această călătorie a vieţii… iar toate incercarile si obstacolele si labirintul intortocheat, presarat cu prapastii surpate sau culmi de munti, rareori ivindu-se cate-un petic de camp inflorit, pe care-l avem de strabatut – sunt ca un imbold ce ne-ndeamna sa mergem mai departe. Dar asta numai pastrandu-ne credinta. Trecandu-le cu demnitate si curaj, satisfactia implinirii visurilor noastre ni se va inmii….
   Imi place cum spui Cineva ne dă “aripi” foarte adevarat, fara EL n-am reusi. Intotdeauna ne este alaturi si ne-arata calea dreapta. El ne trimite calauze care ne-ndruma pana ajungem la destinatie, numai noi sa avem vointa.

   Iti multumesc mult pentru gandul bun ce mi l-ai lasat aici in coltisorul meu drag… O noapte linistita iti doresc Alex ! 🙂

   Apreciază

 6. vacitim

   /  12 Noiembrie 2011

  Asa este…dar cea care merita este calatoria, nu destinatia. Calatorie ne face sa ne cunoastem, sa ne intrebuintam, sa cadem si sa ne ridicam, sa pierdem si sa castigam, sa disperam si sa renastem in speranta de nenumarate ori. Viata e o calatorie…cea a descoperirii de sine 🙂

  Apreciază

  • Stefania

    /  12 Noiembrie 2011

   Foarte adevarat spui Marin sunt in toatalitate de acord cu tine. De ne-ar fi calatoria usoara, lina si-am patina usor pana la destinatie , precum aluneca patina pe gheata , n-am simtii gustul implinirii si nici n-am pretui ce-am dobandit.

   Frumos spui Marin Viata e o calatorie…cea a descoperirii de sine!

   O zi minunata iti doresc in continuare Marin ! 🙂

   Apreciază

 1. Type L-O-V-E! ( Life in Pictures 2) « Gabriela Elena
 2. Gabriela Elena vă mulţumeşte « Gabriela Elena
 3. Preotul mayas (IV) « Marin Toma's Blog
 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,973 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: