Îmbrăţişare necondiţionată

Am simţit de multe ori dezamăgirea şi durere. La fel de mult  am simţit fericirea şi bucuria. Acestea sunt spectrele vieţii şi ca atare, am acceptat faptul că  soarele nu poate străluci întotdeauna şi  uneori, un duş de greutăţi îmi este vital,  în scopul de-a  mă face să prosper şi să cresc.

La fel de mult  m-am simţit doborâtă la pământ de nedreptăţi  şi uneori, eu sigură,  am fost cea care a fost responsabilă pentru greşelile pe care le-am făcut.
Astfel,  atunci când  apar greutăţile sau simt o greutate  în sufletul şi-n inima mea, nu mai caut compania oamenilor, care mereu sunt grăbiţi, nervoşi, obosiţi şi pregătiţi cu lista de prejudecăţi. Căutarea unor soluţii în oameni este inutilă,  pentru că de cele mai multe ori,  tot ce ne trebuie pentru a găsi confortul   şi puterea  de care avem nevoie  este să ne uităm în noi înşine.

În momentele  de tristeţe, în momentele de disperare, când încă odata  ceea ce se întâmplă  îmi întunecă sufletul şi mă simt goală pe dinăuntru, mă întorc în mine,  dar  şi în singurul loc care nu mă părăseşte şi  întotdeauna îmi oferă linişte, şoapte dulci  şi cântece melodioase.

Merg în natură şi fac plimbări prin pădure.

Nu este ceva infinit mai  liniştitor  decât,  feeria pădurii;   briza uşoară ce-mi  mângâie faţa şi-mi usucă uşor lacrimile. Am găsit consolare în copaci, ei  fiind mereu aceeaşi, mereu în picioare,  acolo,  ca santinelele tăcute,  privindu-mă ca nişte  gardieni liniştiţi, şoptindu-mi  mişcandu-şi frunzele…

În orice anotimp, pădurea  oferă cel mai bun medicament pentru inimi frânte şi suflete suferinde. Este liniştită şi constantă, în ciuda modificărilor anuale, care vin aproape cu precizie.  Frumuseţea infinită o găsesc în pădurile verzi, dealuri şi  pajişti pline de flori  parfumate.

Mă revigorează compania unică a pădurii.

O plimbare pe un drum îngust, tăind peisajul liniştit, poate oferi atât de multe,  prin simplu act de tăcere.  Îmi poate oferi la fel de multe, aşa cum oferă soarele  care  răsare într-o  dimineaţă răcoroasă de toamnă şi  risipeşte ceaţa;  sau cum soarele  înmoaie  zăpada cartonată de  nu-ţi mai scârţâie sub picioare;  sau cum te-ar îmbraţişa şi încălzi soarele, după o ploaie măruntă de primavară, pe care  o simţi ca un duş rece.

Pădurea nu oferă promisiuni, nu oferă nici garanţii, dar te poate face să  te simţi mai sigur,  mai liniştit, iar îmbrăţişarea necondiţionată a mamei  naturii îţi poate aduce mângâiere.

Deseori merg  în natură să–mi pun ordine în gânduri şi mă întorc  odihnită şi eliberată din întunericul care mi-a umbrit sufletul.

Articolul anterior
Articolul următor

36 comentarii

  1. Minunata melodia, se stie!
    In maxim 2-3 ore plec cu directia ” padure”.Si eu apelez la asa ceva …in week-end !Aduce liniste , iti poti pune gandurile fiecare in sertarul sau dar…nu da raspunsuri, sfaturi.Uneori un om isi are rostul sau in preajma atunci cand trebuie.
    O duminica minunata si …o imbratisare calda! >:D<

    Apreciază

    • Ma bucur ca-ti place melodia si ma bucur ca si tu alegi aceasta frumoasa destinatie, padurea, pentru a te incarca de energie, linistea care-ti magaie sufletul si incredere in propriile forte.
      Asa e, padurea nu da raspunsuri sau sfaturi, dar uneori parca nici nu vrei sa afli raspunsuri la framatarile tale, pentru ele sunt in noi, dar ne ajuta sa reflectam asupra lor.

      Iti multumesc mult mult tink3rbe11. 🙂

      Te imbratisez si eu cu aceeasi caldura si iti doresc o Duminica odihnitoare ! 🙂

      Apreciază

  2. Plimbandu-te prin padure, inspiri adanc linistea ei, freamatul verdelui vorbindu-ti cu blandete sufletului tau, care are atata nevoie de gingasie, bunatate si mangaiere, in acele momente cand ii cauti compania!

    O duminica plina de bucurie-ti doresc, Stefania! 🙂

    Apreciază

    • Pentru mine padurea, natura in general este cel mai bun balsam si are efect magic asupra mea. Acolo, in compania ei, ii vorbesc cel mai bine sufletului meu si ma eliberez de tristete si frustrari.

      Iti multumesc mult mult Gabriela. 🙂

      O Duminica odihnitoare iti doresc si plina de bucurii ! 🙂

      Apreciază

  3. Bună, Ștefania! Iartă-mă pentru faptul că nu am mai trecut pe aici, dar m-am aflat în perioada tezelor și mi-a venit puțin greu să țin pasul cu mai multe lucruri.

    Acolo, cele mai multe persoane își pot găsi răspunsurile la întrebările adresate vieții și în același timp o cale de rezolvare a fiecărei probleme. Pădurea este locul unde te poți confesa fără pic de reticență și unde te poți simți liber precum pasărea cerului.

    Îți doresc o duminică cu soare!

    Apreciază

    • Buna, Mirela. Nu-ti face probleme, stiu ce inseamna sa ai timpul limitat si totodata sa faci fata tuturor sarcinilor in timp proxim. Important e sa-ti canalizezi toata atentia asupra prioritatilor tale.

      Ai dreptate Mirela, subscriu celor spuse de tine.
      Se intampla un fenomen acolo. Atunci cand simt ca sunt secatuita de energie (pentru ca si eu ma implic in foarte multe actiuni) si imbratisez un stejar, dupa cateva minutele ma simt extraordinar de bine, plina de energie. Uneori raman atat de uimita incat ma intreb oare nu se intampla totul doar in mintea mea. Dar nu, nu e doar in mintea mea simt o energie puternica care se revarsa in mine.
      Si intotdeauna gasesc raspunsuri la framantarile mele, chiar daca unele nu-mi convin si mi-as dori sa-mi fie favorabile mie dar stiu ca orice as face, rezultatul va fi negativ si atunci ma consolez si stiu ce am de facut mai departe.

      Iti multumesc mult mult Mirela 🙂

      Te imbratisez cu drag si iti doresc o duminica odihnitoare ! 🙂

      Apreciază

  4. Am uitat să-ți las și link-ul melodiei…iartă-mă, câteodată sunt cu capul în nori. ;))

    Apreciază

    • OOO, melodia este superba… iti multumesc mult ca mi-ai impartasit-o si mie, ma bucura foarte mult. 🙂
      Nu-ti mai cere iertare, eu stiu ca tot ceea ce faci, o faci din toata inima si din tot sufletul tau, cu drag si-ti multumesc mult.

      Te imbratisez cu drag Mirela 🙂

      Apreciază

      • Îți mulțumesc mult că ai puterea de a mă înțelege și de asemenea pentru frumoasele tale cuvinte..

        Să ai parte de o săptămână cu multe reușite! 🙂

        Apreciază

        • Eu iti multumesc Mirela. 🙂 Iar vis-a-vis de inteles– asa sunt eu mai intelegatoare si imi place sa vad partea plina a paharului, nu fac niciodata o tragedie din nimic. 🙂

          O saptamana pline de reusite iti doresc si eu 🙂

          Apreciază

  5. Ştim ce înseamnă cu adevărat fericirea abia după ce experimentăm durerea. Dacă dorim să înflorim precum o floare în grădina vieţii, e absolut necesar să învăţăm arta de a trăi alături de spini.

    duminica placuta alaturi de cei dragi -reali sau virtuali 🙂

    Apreciază

    • Foarte adevarat spui Rokssana si e de retinut ca e absolut necesar să învăţăm arta de a trăi alături de spini.

      M-a impresionat foarte mult acest pps viata ca o cafea buna din care putem trage foarte multe invataturi. Mi-a placut foarte mult acest indemn, sfat serveste cafeaua, nu cestile. poate ca intr-adevar uneori uitam sa servim cafeaua, sa-i simtim gustul, fiind captivati de aspectul cestilor. 🙂

      Iti multumesc mult mult Rokssana. O Duminica minunata iti doresc si eu in continuare. 🙂

      Apreciază

  6. a-z

     /  15/05/2011

    fiind baiet (asta, sorry gasesti tu un determinant feminin care sa rezoneze cu versul eminescian) paduri cutreieram…

    duminica linistita, relaxanta, faina si eficienta, daca, ma rog una-alta mai ai de facut, sau doar de terminat de facut pentru inceputul diminetii de maine, alta zi, saptamana, activitati, solicitari, de-astea!
    get ready for it!

    spor si toate bune! 🙂

    Apreciază

    • Ma bucur ca si tu cutreierai padurile, poate iti pastrezi acest obicei si acum, sau macar din cand in cand, pentru ca timpul ne este absorbit de solicitarile cotidiene. Asa suntem cu totii, dar cand simtim ca nu mai facem fata situatiilor din jur, evadam in natura, iar ea este foarte darnica cu noi si intotdeauna nu ne lasa sa plecam cu mainile goale ci incarcati de liniste si obtimism, incredere si energie.

      Iti multumesc mult mult a-z:)

      O Duminica minunata iti doresc in continuare si o noua saptamana plina de reusite iti doresc 🙂

      Apreciază

  7. Nice blog! Mai fusesem aici, adus de un link de pe un alt blog, către postarea „Frica”. Dintr-un motiv, pe care nu mi-l amintesc foarte bine, rămăsesem cu senzația că ești băiat. Acum, observ că ești fată… sunt surprins. Cred că rugăciunea de la pagina „Gânduri” m-a indus în eroare. Este ceva în ea… nu știu, ceva familiar.
    Poate și titlul blogului, m-am gândit că fetele se feresc de astfel de… etichetări. Aici, dacă-mi este permis, voi critica puțin alegerea titlului, pe motivul că inspiră compătimire; cel puțin mie. Îmi pare rău, dacă par crud. Însă, sărăcia, chiar dacă nu este un viciu, nu este nicio virtute.

    Apreciază

    • Bine ai venit, Ragnar ! 🙂
      Iti multumesc mult pentru apreciere. Sincera sa fiu, motivul pentru care mai vizitat, nici nu mai conteaza, important pentru mine este ca esti aici prezent si ca mi-ai lasat gandul tau cu drag, consider eu. Daca esti placut surprins ca sunt femeie, asta nu face decat sa ma bucure. Apreciez foarte mult ca ai remarcat titlul si iti multumesc pentru critica ta, vis-a-vis de el. Poate e putin atipic pentru o femeie sa aibe aceasta eticheta, pusa chiar de ea personal si pentru mine a fost putin greu sa raman cu ea, din cate am avut de ales, dar pana la urma a fost decizia mea si acum chiar nu-mi pasa atat de mult impresia pe care si-o face cineva citind doar titlul si mergand mai departe si nu are rabdare sa-mi cunoasca sufletul care este opusul primei parti a titlului. Si daca tot m-ai provocat hai sa-ti spun si de ce l-am ales. Poor ( sarac) nu vine de la saracie materiala ci de la sarac spiritual. In familia mea, credinta in Dumnezeu este un factor important, asa ne-a insuflat mamica care ne spunea nimic nu exista fara Dumnezeu, nu exista slujba la biserica de la care sa lipsim. Dar dupa ce am plecat de acasa, la scoala, acest obicei l-am redus, la inceput involuntar si apoi voit. Cred in Dumnezeu creatorul si in puterea lui, dar nu sunt de acord cu ritualurile bisericesti, nu sunt de acord cu pupatul icoanelor si mana preotilor si nu sunt de acord cu facutul a mii de cruci. Iar cand i-am spus mamei toate astea, intrebandu-ma de ce merg mai rar la biserica, m-a certat foarte tare, a plans chiar, i-am simtit lacimile cum imi inunda inima mea si de atunci nu i-am mai spus nimic despre ceea ce nu-mi place la biserica. Atunci mamica mi-a spus nu te recunosc, nu asa te-am crescut, esti saraca spiritual si atunci mi-a venit aceasta idee. Pentru mine nu-i atat de important daca cineva ma judeca, pentru mine cel mai important este sa fiu eu, sincera si decenta si credincioasa fata de Dumnezeu.

      Iti multumesc mult mult Ragnar, pentru vizita si pentru gandurile pe care mi le-ai lasat.

      O seara linistita iti doresc ! 🙂

      Apreciază

      • Da, tot ce spui are logică, dar trebuie să recunoști faptul că sintagma „poor but honest” are exact sensul oferit de mine, în limba lui Shakespeare; adică, sărac material, nu spiritual. Prin urmare, are darul de a naște confuzie.
        Have a nice day! 🙂

        Apreciază

        • Dar nu te-am contrazis. Eu am profitat doar de provocarea ta si ti-am facut cunoscuta ideea de la care am pornit. 🙂
          Acuma confuzii se pot face infinite si etichetari si judecati gresite. Gura lumii nu o poti oprii. Fiecare intelege ceea ce vrea. Pe mine chiar nu ma deranjeaza acest lucru, am multe alte mii de prioritati de care chiar imi pasa. 🙂

          Iti multumesc mult mult pentru gandurile tale 🙂

          O noapte linistita iti doresc Ragnar 🙂

          Apreciază

  8. Pentru ca nu sunt chiar in forma acum, iti las un link sa citesti ceva…
    http://www.sarcina-nasterea.ro/spiritualitate/cea-mai-frumoasa-parabola-despre-dragoste-osho.html

    Apreciază

    • Te inteleg Shayna, astazi nici eu nu sunt intr-o dispozitie tocmai placuta. Culmea e ca am inceput ziua foarte bine dar acum spre seara, se pare ca o sfarsesc mai putin bine.

      Iti multumesc mult mult Shayna, pentru link am sa citesc 🙂

      O noapte linistita iti doresc Shayna !:)

      Apreciază

  9. vacitim

     /  19/05/2011

    Hey 🙂 Ador natura, imi place sa meditez ascultand fosnetul padurii, sa imi curat ochii privind frumusetea ei, sa ascult apa curgand, sa ma bucur de viata adevarat. Vin si eu mai tarziu pe blogul tau sa aduc o noua imbratisare neconditionata padurii 🙂

    Sa ai o zi plina de zambet!

    Apreciază

    • Mai bine mai tarziu decat niciodata si iti multumesc mult pentru gandurile tale Marin. Si eu ador natura si ea intotdeauna ne imbratiseaza neconditionat si poate de multe ori nici nu meritam, dar ea este atat de buna cu noi.

      Sa fi inconjurat numai de zambete sincere Marin 🙂

      Apreciază

  10. vacitim

     /  20/05/2011

    Hey 🙂 Eu am trăit de două ori cu impresia ca ți-am scris. Se vede treabă că îmbătrânesc :)))))

    Și mie îmi place să îmi pierd gândurile în mijlocul naturii și da, ador pădurea, ador muntele, ador să ascult păsările cântând, apreciez singurătatea stâncilor și iubesc să stau cu ochii închiși și să ascult apa care curge 🙂

    Cele bune și scuze pentru comentariul întârziat 🙂

    Apreciază

    • Nici o problema Marin… niciodata nu e prea tarziu. Cu totii imbatranim cu fiecare secunda care trece, dar e bine ca imbatranim frumos, sau asa sper sa se-ntample. 🙂

      Cred eu ca cel mai minunat timp petrecut e cel petrecut in mijlocul naturii iar daca mai ai alaturi si persoana pe care o iubesti, atunci te poti numi cel mai norocos om de pe pamant.

      Iti multumesc mult mult Marin 🙂

      Apreciază

  1. Eurovision and the Moldavian smurfs… « androxa
  2. After a long struggle… « androxa
  3. Roll the dice… « androxa
  4. Pași… « Marin Toma's Blog
  5. To see… « androxa
  6. Wishes and tears….. « androxa
  7. Nichita Stanescu – Burned forest… « androxa
  8. Miercurea fara cuvinte….3….Mushrooms « androxa
  9. Fără bon de ordine « Gabriela Elena
  10. Renunțare « Marin Toma's Blog
  11. LECŢIA IUBIRII « Rokssana's Blog
  12. Cailor, cailor fara zabale… « lunapatrata
  • jj
  • maxima zilei

    Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
  • jj
  • Gravatar

  • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
  • jj
  • Madeleine Jeanne Lemaire  (1845-1928)

    Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
  • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
  • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
  • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
  • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
  • Hans Dahl (1849-1937)

  • jj
  • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
  • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
  • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
  • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
  • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
  • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
  • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
  • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
  • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
  • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
  • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
  • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
  • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
  • Bessie Helstrom (1874-1966)

    Bessie Helstrom (1874-1966)

  • Pagini

  • jj
  • jj
  • Articole recente

  • Cele mai bune articole și pagini

  • maci
  • jj
  • have a great day
  • jj
  • jj
  • Melodia zilei

    .................................................................... jj
  • Poezia zilei

    .................................................................... jj
  • jj
  • Top click-uri

  • Meta

  • Blog Stats

    • 482.468 hits
  • Clara von Sivers (1854-1924)

    Clara von Sivers (1854-1924)

  • jj
  • Flickr Photos

  • Arhive

  • Follow Ştefania's on WordPress.com
  • jj