Puterea unui gând

Mai devreme sau mai târziu, vom ajunge toţi la un punct în viaţa noastră când vom începe să ne punem întrebări reale despre viaţă. Întrebări care ne vor ajuta să dăm un sens haosului gândurilor despre existenţa noastră şi vom încearca să stabilim motivul pentru care noi suntem aici şi care pentru mulţi este o problemă. Deseori mă întreb de ce anumite evenimente din viaţa noastră reală vin şi pleacă, în timp ce altele nu vor să vină indiferent de ceea ce facem. De ce uneori nu continuăm să sperăm şi să luptăm în ciuda tuturor piedicilor? De ce avem capacitatea de a iubi şi de asemenea, de-a urâ – ambele cu pasiune? De ce simţim că putem fi fericiţi la nesfârşit dar în acelaşi timp ne simţim extrem de trişti? De ce anumite persoane apar în vieţile noastre şi de ce destinul nostru se desfăşoară în acest fel? De ce suntem cu adevărat aici?

Când eram adolescentă, aceste lucruri nu mă preocupau atât de mult, dar acum, că încep să îmbătrânesc, găsirea unor explicaţii contează mai mult cu fiecare zi care trece. Cel mai probabil, voi găsi răspunsuri, unele care o să-mi convină, altele nu, dar viaţa mea va deveni infinit mai interesantă, pentru că am încercat să fac acest lucru.

Din cauza unor evenimente care au avut loc în viaţa mea cu ceva timp în urmă, percepţia mea asupra vieţii însăşi, a început să mă preocupe într-un mod drastic. Schimbarea are încă loc şi mă bucură cu adevărat această tranziţie şi simt efectul ei.

Una dintre convingerile principale care a cucerit mintea mea, este puterea gândurilor noastre. Eu o numesc puterea gândului, alţii poate credinţa puternică în forţa divină sau chiar puterea rugăciunii.
Chiar şi oamenii de ştiinţă, încep să acorde atenţie, la puterea infinită cu care gândirea noastră are potenţialul de a provoca schimbări privind fiziologia şi procesele biologice care au loc în corpul nostru. Aceasta implică puterea de a vindeca, crezând că ne putem vindeca cu puterea gândului, atunci când suportăm un accident sau suntem bolnavi.

Nu am de gând să vorbesc despre ştiinţă, care pentru mine este un subiect străin, dar vreau să vorbesc despre propriile mele experienţe atunci când vine vorba de gândirea pozitivă.

Când interacţionez cu oamenii, eu am numai de câştigat. Câştig percepţia a ceea ce sunt şi realizez aceasta prin modul în care aceasta se desfăşoară: privirea din ochii lor; expresia de pe faţa lor; subiectele pe care le aleg pentru a discuta; felul în care îşi exprimă opiniile, iar unica mea investiţie sunt sentimentele. În prezenţa lor, mă încarc cu energia pozitivă din gândurile şi gesturile lor frumoase. După unele interacţiuni, mă simt reînviată, mă simt odihnită şi fericită şi simt dorinţa puternică de a fi în prezenţa acestor persoane, din nou. Dar există şi altfel de interacţiuni, care prin comportamentul persoanelor mă simt obosită şi chiar tristă, iar eu cu siguranţă voi fi cea care în viitor voi fugi de compania lor.
Acest lucru mă determină să înţeleg că oamenii pozitivi, optimişti vor fi întotdeauna doriţi în preajma altor oameni, vor fi simpatizaţi şi atractivi, deoarece optimismul lor atrage.

Am fost întotdeauna o optimistă, prin natura mea, dar uneori chiar pot deveni tristă şi nefericită. Pentru că unele evenimente neplăcute, au avut loc prea devreme în viaţa mea, efectele negative la un moment dat au captat energia mea pozitivă, creându-mi confuzie în gândurile mele, ajungând chiar la punctul când nu credeam că mai posed claritatea de a vedea adevărul. Deseori îndreptându-mi imaginaţia spre aşteptări rele, negative, uneori intram într-un cerc vâscos, care mă umplea de frică, de teamă.

Apoi, într-o zi mi-am dat seama, că aş putea schimba toate acestea, prin schimbarea modului de a gândi. La început am încercat să găsesc ceva pozitiv în tot ce mă înconjoară. Am început lent. Am privit în jurul meu frumuseţea naturii, chiar şi într-o zi plictisitoare de iarnă. Am văzut frumuseţea ploii, chiar şi atunci când îmi doream să fie o zi însorită. Am descoperit că alintatul e ceva ce mă alină, nu ceva care mă copleşeşte. Am văzut frumuseţea în rezultatul unor evenimente mici, nesemnificative de zi cu zi, la care nu m-aş fi gândit niciodată. Şi încet, am văzut frumuseţea în tot ceea ce a afectat viaţa mea, chiar şi evenimentele majore care au fost devastatoare şi dureroase. Iar prin acest mod de a vedea lucrurile din viaţa mea, frica şi teama au început să se diminueze. Gândurile pozitive au preluat gândirea mea. Iar acum tot ceea ce-mi oferă viaţa, nu mai consider o greutate, ci oportunitatea de a experimenta totul. Viaţa este un experiment şi trebuie să folosesc toate ingredientele, pentru a ajunge la rezultatul final.

Nu aş fi crezut că un gând poate conţine atât de multă putere, până când am experimentat acest lucru, personal. Având o atitudine pozitivă, nu se schimbă doar modul de a simţi şi de a trăi, dar măreşte de asemenea, potenţialul capacităţii noastre de a ne conduce.
A fi pozitiv nu înseamnă, gata, blochezi durere şi eviţi conflictele; că amâni schimbările din viaţa ta sau eviţi obstacolele. Aceasta înseamna mai degrabă o acceptare totală care conferă echilibru spectrelor vieţii, considerând că, toate evenimentele joacă un rol vital, care ne conduce la locurile de fericire şi de conţinut. Şi poate, în cele din urmă la răspunsurile problemei noastre:
De ce suntem noi cu adevărat aici?

Articolul anterior

37 comentarii

  1. i doubt we will ever ” know ” why we are here but positive thinking…Wish I could put that in practise…I think its one of the hardest things you can do , specially when you keep getting hit and doors close in your face.

    Anyway….ALWAYS LOOK ON THE BRIGHTSIDE OF LIFE…. 🙂

    Apreciază

    • Maybe we will never know the answer. 🙂
      But positive, beautiful thinking is vital…
      Enmity and hatred is bad for the soul and our image.
      Should not respond to hate with hate… 🙂

      Thank you much Androxa… wonderful weekend! 🙂

      Apreciază

  2. You are right…like a chinese saying…

    Hatred is like honey in the mouth
    but poison for the heart ..

    A wonderful weekend to you too 🙂

    Apreciază

    • is true, chinese saying 🙂

      “ Each one sees what he carries in his heart ”- Johann Wolfgang von Goethe

      “ If your head tells you one thing, and your heart tells you another, before you do anything, you should first decide whether you have a better head or a better heart ” – Marilyn Vos Savant

      I prefer a good heart 🙂

      Thank you much Androxa! 🙂

      Apreciază

  3. tocmai mă delectam cu răspunsurile date aici: http://perspectivenoi.wordpress.com/2011/04/29/ar-trebui/#comment-588
    și cred că ai încăpea foarte bine acolo.
    admir oamenii puternici. Și te admir pe tine.
    🙂

    Apreciază

    • Iti multumesc mult mult Agatha pentru recomandare si pentru apreciere. 🙂

      Am sa trec sa vizitez si eu blogul. 🙂

      Si eu te admir pe tine, foarte mult 🙂

      O noapte linistita iti doresc Agatha ! 🙂

      Apreciază

  4. vacitim

     /  01/05/2011

    Buna dimineața! Am citit pe nerasuflate textul tău! Foarte frumos, plin de învățături…nu cred că sunt eu capabil să comentez sau să mai adaug ceva la ce ai scris.

    Îți spun numai că răspunsurile se află în inimile fiecăruia dintre noi, trebuie numai să le ascultăm.

    O duminica minunata cu mii de ganduri frumoasa! 🙂

    Apreciază

    • Buna dimineata si tie Marine 🙂
      Ai dreptate, raspunsurile sunt in inimile fiecaruia dintre noi, nu trebuie decat sa le urmam. 🙂

      Iti multumesc mult mult pentru gandurile tale frumoase. 🙂 Imi place foarte mult Roxette ! 🙂

      O Duminica minunata iti doresc si eu. 🙂

      Apreciază

  5. Bună, Ștefania! Textul tău conține învățături la care nu știu dacă aș mai putea adăuga ceva anume. Însă, ai menționat la un moment dat că pentru a schimba anumite stări sufletești datorate experiențelor din viata ta, a trebuit să privești fiecare lucru chiar dacă era mai puțin plăcut dintr-o perspectivă pozitivă. Asta a fost un fel de sacrificiu închinat vieții…fiecare lucru pentru a putea fi dus la bun sfârșit și mai ales dacă ține de slefuirea propriului caracter, necesită timp, răbdare și speranță. Nu te cunosc de mult timp, însă din ceea ce am citit pe blogul tău, am ajuns să cred că ești o personalitate puternică. Nu-ți cunosc vârsta ca să pot dezlega misterul ” Pentru ca unele evenimente neplacute, au avut loc prea devreme in viata mea ”, însă ai o mentalitate de învingătoare în lupta cu neplăcerile vieții.

    Apreciază

    • Buna Mirela 🙂

      Viata m-a invatat si indemnat sa fiu puternica. Copilaria mea nu a fost una extraordinar de reusita sau fericita, in afara de jocurile care imi aduceau fericirea si ma faceau sa ma simt copil. De la varsta de noua ani, au inceput greutatile pentru mine si familia mea. Nu vreau sa intru prea mult in detalii. Inca de atunci mi-am asumat diferite responsabilitati si ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a inzestrat cu inelepciune. Am fost nevoita, sa muncesc, inca de foarte micuta, sa castig painea de zi cu zi pentru mine, mamica foarte bolnava si inca doi frati ai mei, dupa orele de scoala. Am fost o norocoasa ca am gasit un om cu suflet mare care m-a ajutat foarte mult luandu-ma sa muncesc la o tipografie, confectionam caiete si dosare plic si dosare cu sina si m-a initiat in siritul de autogospodarire; spiritul de organizare si multe lucruri. Multe lucruri ma invatase mamica, dar nu am realizat cat de adevarate sunt vorbele ei, pana cand nu le-am infuntat. Acolo am intalnit oameni cu diferite caractere; acolo am avut posibilitatea sa descopar nedreptatea; invidia; lacomia; siretlicurile; aroganta; bunatatea; respectul reciproc… si tot de acolo am tras diferite concluzii, si mi-am insusit caracteristici ale oamenilor frumosi la suflet. Acolo am inceput sa-mi deschid ochii si sa vad viata diferit de ce invatasem in familie.

      Povestea vietii mele este una foarte lunga, aceste randuri sunt doar un mic procent din ea. O viata cu suisuri si coborasuri; cu lacrimi si zambete; cu fericire si tristete; cu dezamagiri si reusite; despartiri si impacari; disperare si speranta… dar toate astea m-au intarit mi-au dat putere.
      Iti mai spun, draga Mirela, inca atat despre mine si te rog sa nu te superi, am terminat scoala iar acum muncesc cu carte de munca. 🙂 Si… DA sunt un om fericit chiar daca mai am momente de cumpana 🙂

      Iti multumesc mult mult de tot pentru gandurile tale 🙂

      O Duminica minunata iti doresc Mirela 🙂

      Apreciază

  6. Moi

     /  01/05/2011

    Foarte frumos si adevarat ! Si eu am trecut prin aceste intrebari , ganduile ne macina si ne cladesc . depinde de sens …

    Apreciază

    • Bine ai venit ! 🙂
      Iti multumesc mult pentru apreciere. 🙂
      Acum au inceput si pe mine sa ma macine mai profund, pana acum nu dam atata importanta acestor stari, poate ca nici de acum inainte si am sa iau totul asa cum imi este dat, fara sa-mi mai pun intrebari. Cine poate sti?

      Iti multumesc mult Moi si iti doresc o Duminica minunata in continuare! 🙂

      Apreciază

  7. Mi te-ai deschis exact ca o carte la cuprins. Mi-ai oferit răspunsuri printr-un stil aparte și mi-ai oferit cele mai frumoase gânduri. Am rămas profund impresionată să aud toate aceste lucruri și m-ai determinat ca pe viitor să prețuiesc puținul pe care îl am la această vârstă. Ești o persoană puternică, trecută prin foarte multe furtuni ale vieții și o flacără a speranței care arde constant. Cine s-ar fi gândit, că toate aceste texte publicate de tine sunt ca și o enigmă, iar fiecare frază este trecută prin filtrul trecutului și al sensibilității tale..
    Sunt la o vârstă fragedă, și chiar dacă nu e frumos s-o spun, dar am doar 16 ani și nu m-am gândit niciodată că pot întâlni oameni cu un suflet atât de frumos ca al tău. Un suflet trecut prin viață și însetat de dorința de a merge mai departe indiferent de obstacolele apărute pe drumul vieții.
    Te stimez din tot sufletul și eu sunt cea care își cere mii de scuze pentru că te-am determinat să spui unele lucruri care te privesc doar pe tine.

    Apreciază

    • Mi-a facut o deosebita placere Mirela, sa-ti povestec putin din experienta mea de viata. Inca mai am foarte multe oportunitati de a face noi experimente si sunt dispusa si pregatita sa infrunt tot ce-mi ofera viata, chiar daca la sfarsitul fiecarui experiment, voi fii dezamagita sau ma voi simti implinita. Dorinta mea intotdeauna a fost sa merg mai departe. Am cazut de multe ori, dar nu am asteptat pe nimeni sa ma ridice, m-am ridicat singura si am luat-o de la capat cu speranta vie ca voi reusi. Nu am sa stau cu mainile in san niciodata. Mamica mea, mereu imi spunea pretuieste-ti timpul, fa doar lucruri utile. E important sa ne implicam in multe activitati care ne formeaza ca oameni, care ne formeaza caracterul. E important sa ne asumam responsabilitati inca de la varste fragede, pentru ca toate astea ne aduc numai beneficii, in formarea noastra personala si profesionala. E important sa ducem o viata disciplinata.
      Ai o varsta frumoasa Mirela, Dumnezeu sa-ti dea intelepciune sa reusesti in viata, ai un suflet frumos, sensibil si curat.
      Ai dreptate frazele mele sunt trecute prin filtrul trecutului, dar si a prezentului, care cu fiecare secunda care trece devine trecut.

      Si eu draga Mirela te apreciez, te stimez si te respect pentru ceea ce esti: un om minunat ! 🙂

      Apreciază

    • bravo! pentru cei 16 ani scrii foarte bine (conținut și formă 🙂 )

      Apreciază

      • Oooo Da! Mirela este un om deosebit, cu o educatie aleasa. Un om cu bun simt si respect. Un om minunat . Se simte din scrierile ei.

        Eu iti multumesc Agatha, in numele ei, pentru apreciere.

        O seara minunata iti doresc Agatha ! 🙂

        Apreciază

        • se justifică: sufletele aleg suflete
          🙂
          la fel și ție și cititorilor tăi

          Apreciază

          • Foarte adevarat spui Agatha sufletele aleg suflete .🙂

            Iti multumesc mult mult si o noua saptamana plina de realizari iti doresc 🙂

            Apreciază

  8. Oricat de optimisti sau puternici suntem, uneori devenim tristi, alteori se intampla sa mai cadem… dar asta e in legea firii. Important este sa gasim in noi resursele de a merge mai departe si de a nu ne lasa doborati… 🙂

    Apreciază

    • Adevarat spui Shayna „Important este sa gasim in noi resursele de a merge mai departe”… totul depinde numai si numai de noi. Noi suntem singuri responsabili de felul cum ne conducem si la ce nivel vrem sa ne coordonam viata.
      E important sa nu consideram drumul vietii o povara pe care trebuie sa o caram. E important sa dam la fel de multa importanta si tristetii si fericirii pentru ca ambele stari contin substanta care ne formeaza ca oameni. 🙂

      Iti multumesc mult Shayna si o seara minunata iti doresc 🙂

      Apreciază

  9. a-z

     /  01/05/2011

    Stefania, din cate am inteles, scrii, gandesti, intrebi si te intrebi, te preocupi, iar asta pentru un cautator de raspunsuri cum te intuiesc a fi ca fire, spirit, persoana, om e drumul sigur catre desavarsire prin calitatile denumite de verbul a sti!
    Un text bun, ce lasa la lumina analiticul din tine si in egala masura cauta a moraliza, sfatui cinstit si corect in dilemele de ordin existentialist pe care le expui. Seara placuta si voi fi onorat sa mai citesc postari cinstite si pline de fler!

    Apreciază

    • Bine ai venit a-z ! 🙂

      Iti multumesc mult pentru apreciere. 🙂
      Asa e, sunt mereu in cautare de raspunsuri, unele le descopar, altele din pacate nu; unele ma lumineaza si ma invioreaza altele ma intristeaza dar pentru toate sunt multumita si fericita, pentru ca le-am cautat si le-am gasit.
      Intotdeauna mi-a placut demnitatea, corectitudinea, cinstea si omenia si intotdeauna am sa le caut si am sa le urmez. 🙂

      O seara minunata iti doresc si eu ! 🙂

      Apreciază

      • a-z

         /  02/05/2011

        vointa si putere in ganduri, cele mai rapizi si poate chiar si cele mai puternice anexe (ca sa nu pomenesc de arme, caci nu intentionam a exprima violenta si agresiunea fie si prin scris) ale omului. perseverenta si consecventa in dorinta asta de bine pe care ti-ai trasat-o in drumul acesta al vietii, iti mai doresc eu.
        o alta inserare cu rost dupa actiunile de peste zi si Bine peste tot si maine!

        Apreciază

        • In nici un caz nu vom milita pentru violenta, sunt destui pe lumea asta care o cauta cu indarjire si ar isca-o dintr-un minunscul firicel de praf.
          Intotdeauna mi-a placut armonia in relatiile interumane. Si am cauta calea intelegerii in comunicare. Niciodata nu mi-a placut polemica. Poate pentru ca sunt dispusa sa invat, iar din discutii acide sau taioase nu prea ai ce invata.

          Iti multumesc mult a-z. O seara minunata iti doresc. 🙂

          Apreciază

  1. Si totusi… « lunapatrata
  2. Preț « Marin Toma's Blog
  3. umbra « Rokssana's Blog
  4. Adam si Eva « lunapatrata
  5. Mai lasa-ma… « lunapatrata
  6. Vinovat, aștept pedeapsa… « Marin Toma's Blog
  7. calea perfecta « Rokssana's Blog
  8. Nunta in cer « lunapatrata
  9. Mi-e ploaie de tine… « lunapatrata
  10. Strigoii… « androxa
  11. Heroes… « androxa
  12. Miercurea fara cuvinte- Impreuna mereu « lunapatrata
  • jj
  • maxima zilei

    Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
  • jj
  • Gravatar

  • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
  • jj
  • Madeleine Jeanne Lemaire  (1845-1928)

    Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
  • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
  • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
  • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
  • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
  • Hans Dahl (1849-1937)

  • jj
  • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
  • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
  • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
  • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
  • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
  • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
  • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
  • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
  • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
  • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
  • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
  • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
  • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
  • Bessie Helstrom (1874-1966)

    Bessie Helstrom (1874-1966)

  • Pagini

  • jj
  • jj
  • Articole recente

  • Cele mai bune articole și pagini

  • maci
  • jj
  • have a great day
  • jj
  • jj
  • Melodia zilei

    .................................................................... jj
  • Poezia zilei

    .................................................................... jj
  • jj
  • Top click-uri

  • Meta

  • Blog Stats

    • 482.390 hits
  • Clara von Sivers (1854-1924)

    Clara von Sivers (1854-1924)

  • jj
  • Flickr Photos

  • Arhive

  • Follow Ştefania's on WordPress.com
  • jj