Sunt un om fericit

Hubert Salentin (1822-1910)

Hubert Salentin (1822-1910)

Am fost întrebată: Cine eşti tu?

Răspuns:  Sunt un om fericit! Chiar dacă fericirea este doar o stare, scurtă şi relativă şi o poţi percepe doar  prin comparaţie cu trecutul tău sau cu prezentul, însă fără viitor.

Sunt fericită pentru că ştiu cum e să fiu altfel şi pentru că nu există stare în lumea asta pe care să nu o fi trăit sau să nu o fi cunoscut.

Am cunoscut disperarea de prea multe ori,   dar am sperat că mâine poate  va fi altfel  —  poate mai bine. Important era ca seara înainte de culcare să  iert.  Noaptea  să pot dormi liniştită, ca a doua zi să am puterea să o iau de la capăt,  când  cu fiecare acţiune a mea, o îndepărtez  uşor şi asta mă face fericită.

Am cunoscut umilinţa… ufff,…  şi tocmai în casa Domnului… când eu, am îndrăznit să mă aşez lângă cineva care se credea mai presus de toţi oamenii, spunându-mi:  „locul tau e la uşă!  nu vezi că aici stăm numai noi?!”  — Eram prea mică, dar mi sa-ntipărit în minte şi nu pot şterge acele cuvinte,  însă  intuiam  atunci la ce se referea, dar confuz. Când am ajuns acasă, am întrebat-o pe mămica: ce vroia să spună? Dar atunci mi-a spus doar atât: „lasă-i, nu-i lua în seamă – tu stai langă uşă  şi de acolo îţi aude Dumnezeu rugăciunile.”   Şi, DA!, sunt fericită că, Dumnezeu întotdeauna mi-a auzit rugăciunile, din oricare loc m-am aflat şi întotdeauna mi-a arătat drumul corect pe care să pornesc.

Am cunoscut tristeţea şi asta de multe ori, dar cel mai mult când fratele meu a murit. Am simţit că s-a rupt ceva din mine. Ceva ce, s-a rupt atunci şi încă şi acum lipseşte. Dar sunt fericită că pot să-i duc o floare şi să-i aprind o candelă la mormânt.

Am cunoscut neputinţa când, întorcându-mă seara de la serviciu, o maşina intrase într-un stâlp iar soferul a murit strivit printre fiarele maşinii, — i-am cautat în zadar pulsul, care încetase nu de mult, —trupul îi era  cald încă. Dar am simţit fericirea pentru că am avut puterea să anunţ salvarea şi poliţia. După câteva săptămâni m-a căutat familia lui. — „De ce?, am întrebat eu.” — „Am vrut ca tu să ne confirmi că el murise înainte de a ajunge salvarea, altfel, eram împinşi în ispita de a acuza,  mi s-a răspuns”
Am rămas uimită că mi-au mulţumit

Am cunoscut uşurarea, atunci când merg la biserică. O simt şi atunci când vizitez pe cineva grav bolnav la spital sau ofer o pâine unui om bătut de soartă, dar care din cauza unei boli, nu poate munci. O simt când îi spun unui cerşetor leneş, să meargă să muncească. Da, sunt fericită că i-am dat un sfat bun.

Am cunoscut truda cu care se câstigă o coajă de pâine, eram nevoită să mi-o câştig de mică. E prea mult de povestit, mult prea mult, dar sunt fericită că îi simt gustul, dulce-săţios. Nimic nu se compară cu gustul pâinii trudite de tine.

Am cunoscut teama şi acum o simt. Teama pentru viitor, dar sunt fericită când mă trezesc dimineaţa. Sunt fericită că am primit în dar încă o zi, pe care  s-o explorez  aşa cum vreau eu. Şi atunci mă ridic repede din pat şi merg la fereastră şi-o deschid larg şi inspir aerul proaspăt care mă patrunde, până în cel mai mic ungher al trupului. Sunt fericită când soarele-mi zâmbeşte şi mă îmbrăţişează cu căldură; sunt fericită când aud picurii de ploaie care îmi gâdilă timpanul cu cântecul lor; sunt fericită când vântul îmi cântă parcă şoptit pe la urechi, uneori mai tare, crezând că nu-l aud, că nu-l bag în seamă; sunt fericită când fulgii de nea, îmi mângâie faţa şi mă sărută topindu-se de dorul meu; sunt fericită când aud susurul izvoarelor şi ciripitul păsărelelor; sunt fericită că pot vedea culorile încântătoare ale florilor şi că pot simţi mirosul delicat al lor; sunt fericită când merg desculţă prin iarbă, iar firul ei catifelat mă gâdilă-n talpă şi atunci păşesc cu teamă să n-o strivesc; sunt fericită că ascult muzica cea mai bună. Ar m-ai fi încă multe alte lucruri de spus şi care mie îmi aduc, fericirea.

Am cunoscut iubirea şi încă sunt dominată de iubire. Îmi iubesc familia ( cât a mai rămas ) şi sunt mândră de ea. Iubesc oamenii. Iubesc răsăritul şi apusul sorelui; iubesc apa şi focul; iubesc pământul şi cerul; iubesc primăvara, vara, toamna şi iarna. Iubesc tot ce mă înconjoară. Toate îmi aduc fericirea!

Tot ce fac şi ce simt eu în această viaţă nu ţine de studiile mele, ci de sentimentele mele,  de trăirile mele şi de  emoţiile mele şi se bazează pe amintirile mele care m-au format ca om; pe întâmplările triste care m-au făcut să plâng,  iar mai apoi, să râd în hohot. Pe suferinţa care am trăit-o în copilarie, dar care nu am discutat-o nici măcar cu mămica pentru că n-am vrut să retrăiască trecutul, trecut la care eu am fost martoră şi părtaşă.

DA! Acum,  sunt fericită că trăiesc în armonie şi linişte!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor

18 comentarii

 1. Pentru mine adevarata fericire e doar atunci cind pot sa fac pe cineva fericit:)

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  28 Martie 2011

   Frumos gandesti si aplici Rokssana… si mie imi place sa fac oamenii fericiti… nu intotdeauna reusesc. Dar eu sunt fericita chiar daca le rapesc un mic zambet cand sunt tristi sau sa le mangai inima cu o vorba buna cand inima le plange si-i simt ca se bucura si se incurajeaza, unii ma imbratiseaza altii imi iau mana mea in mana lor… dar am intalnit si altii care imi spuneau lasa-ma draq in pace cu incurajarile tale!… Asta e … suntem oameni, suntem diferiti , gandim diferit , simtim diferit, ne comportam diferit…

   O seara minunata iti doresc Rokssana 🙂

   Apreciază

 2. o seara frumoasa si tie:)

  Apreciază

 3. Dintre toate cele de mai sus, important este ca esti un om fericit. 🙂

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  29 Martie 2011

   Da Shayna, cu toata sinceritatea o spun… Sunt un om fericit, pentru ca vreau sa fiu fericit… restul sunt picanterii care m-au format ca om.

   Iti multumesc mult mult Shayna pentru provocare. M-a facut sa reflectez la cine sunt eu. Un om atat de simplu, dar fericit. 🙂

   O zi minunata iti doresc Shayna 🙂

   Apreciază

 4. Nu exista fericire fara compromis, parerea mea; eu niciodata n-am cunoscut o fericire care sa nu-mi aduca urmari dezastruoase.. poate n-am cautat eu unde trebuie fericirea..

  *”Tot ce fac si ce simt eu in aceasta viata nu tine de studiile mele, ci de sentimentele mele, trairile mele si emotiile mele si se bazeaza pe amintirile mele care m-au format ca om”- iti doresc sufleteste sa ajungi pe cel mai inalt pisc al fericirii; si daca macar atingi cu degetul fericirea, lasa-ma sa te tin o zi de mana.:)

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  29 Martie 2011

   Pe mine, desi intuiesc ca tie iti pare paradoxal acest lucru, lucrurile alea dezastruoase din viata mea, pe care le-am trait si le-am simtit si le-am experimenta m-au facut sa vad altfel viata si fericirea.

   E normal ca fiecare sa tindem la fericirea maxima, si fiecare din noi vedem si simtim fericirea diferit. Unii vad fericirea cumparandu-si o masina – eu nu am simtit fericirea in asta, imi era ceva util si nimic mai mult si exemplele ar putea continua.

   Nu trebuie sa cauti fericirea… ea este in fata ta , trebuie doar sa o vezi !:)

   O seara superba iti doresc Sienna ! 🙂

   Apreciază

 5. tot ceea ce suntem, am ajuns în urma a ceea ce am trăit; bun sau rău, toate ne-au format așa cum suntem.
  cine suntem fiecare dintre noi? unii nu sunt sinceri cu ei înșiși, alții nu caută unde trebuie, pe unii nu-i interesează să afle cine sunt cu adevărat.
  Nu e problema noastră să-i descoperim pe alții, ci să ne regăsim pe noi. numai așa poți ajunge să te bucuri de lucrurile mărunte.
  Respect ceea ce simțiți și ceea ce știți să trăiți.
  (Eu încă lucrez la „leapșă” 😀 )
  să aveți o zi bună dragelor.

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  29 Martie 2011

   Foarte adevarat spui Agatha, tot ceea ce suntem, am ajuns în urma a ceea ce am trăit; bun sau rău, toate ne-au format așa cum suntem.
   Sincera sa fiu, pe mine chiar nu ma intereseaza cine sunt ceilalti… Atata timp cat sunt oameni si se comporta ca oameni ii stimez, ii apreciez, ii respect, imi sunt dragi, mi-e drag sa fiu in jurul lor, mi-e drag sa le vorbesc… daca nu, pur si simplu ii ignor. Nu-i detest .

   O seara magica iti doresc Agatha si mii de pupici micutului tau, din partea mea 🙂 tare dragi mi-s copii 🙂

   Apreciază

 6. fiecare comment de-al tau e lasat cu talc..ma ajuta sa imi gasesc usor-usor pasii pe care ar fi fost indicat sa calc mai demult; fericirea asta absoluta, pe care am reusit s-o ating,n-am pastrat-o decat 4ore si am distrus-o cu gelozie,invidie&co.; fericirea mea s-a intors la mine de fiecare data fara s-o chem si mereu i-am dat cu picioru’ in vreun fel..o caut atat de insistent si acum s-o vad ca e in fata mea.. e atata chin si pentru ce?!
  O seara buna si tie 😀

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  29 Martie 2011

   Daca te ajuta, atunci nu-mi ramane decat sa ma bucur… sincer ( si crede-ma sunt foarte sincera, nu-mi place linguseala, ciudat sau nu, asta e felul meu de a fii… bun, rau cum o fi, e al meu) si-mi doresc sa intru in casa ta ( blog) sa-ti simt fericirea !
   Sa inteleg ca tu nu ai avut nevoie de ea, de aceea ai alungat-o, te-ai inarmat cu gelozie si invidie. Nu-i nimic ai invatat o lectie. Acum sti ce ai de facut. Fericirea cauta sufletele frumoase… ai sa te convingi de asta, dar mai intai trebuie sa te dezarmezi. Invidia arunc-o in groapa de reziduri, de ea chiar nu ai nevoie niciodata si 99% din gelozie arunca tot acolo… insa 1% pastreaza, putina gelozie e nevoie, e cireasa de pe tort a iubirii.

   Te imbratisez cu drag Siienna 🙂

   Apreciază

 7. carmen

   /  29 Martie 2011

  Hranitoare postare. M-am regasit printre randuri, si cand le-am terminat de citit am simtit ca trebuie sa merg inainte…

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  30 Martie 2011

   Asta e cel mai intelept lucru… Ori de cate ori cadem sau simtim neputinta… o unda de putere tot mai exista in noi, trebuie numai sa o hranim cu vointa sa ne ridicam si cu capul sus sa mergem inainte. 🙂

   O zi frumoasa iti doresc Carmen. 🙂

   Apreciază

 8. Tot caut adjectivul care să se potrivească momentului pe care l-ai creat, Șetf.. aș zice- necesar!
  Ne fură viața cu toate ale ei, adesea ne întristează mărunțișurile, pentru ca brusc, un surâs de copil sau o simplă adiere de vânt să ne trezească la realitate.
  Îmi place mult să te „ascult”- tu ai un fel bun de a privi totul. Mulțumesc frumos pentru răgazul încărcat de filozofia ta sănătoasă!

  Apreciază

  • Stefania

    /  25 Mai 2012

   Sarut mana, doamna Gina! 🙂
   Foarte adevarat spuneti, deseori ne lasam intristati de maruntisuri, ne lasam manipulati de ele si nu vedem binecuvantarile care ne sunt daruite clipa de clipa si care ne aduc bucurie in suflet.
   Nu mi-e rusine s-o spun. Viata, nu a fost prea generoasa cu mine, este o poveste extrem de lunga, despre care vorbesc mai rar, insa, am invatat sa fiu multumita, multumita in adevaratul sens al cuvantului, cu cat ea, viata, mi-a dat si-i sunt recunoscatoare Lui Dumnezeu ca mi-am pastrat integritatea si credinta, in ciuda tuturor incercarilor prin care am fost tarata.
   Va multumesc din tot sufletul meu, doamna Gina, pentru aprecirea dumneavoastra, ma simt onorata.
   O seara minunata va doresc, cu mult drag! 🙂

   Apreciază

 1. Eu sunt eu… « lunapatrata
 2. Blogosfera vazuta de la 1,62m « lunapatrata
 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,987 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: