Oare mai vreau să visez?


Mă gândeam la visurile mele, la felul cum realitatea în care trăim ne încurcă foarte mult în realizarea visurilor noastre.

Din cărţi învăţăm să nu încetăm să visăm să tindem să ajungem cât mai sus. Dar cât de sus? Până şi aici limitele ni le fixăm singuri, chiar dacă nu ajungem la limita fixată şi simţim că nu avem nicio şansă şi totuşi încă mai luptăm.

Mă gâdesc că poate ar trebui să nu mai visez şi să-mi concentrez energia pe ceva mai realist. Să nu-mi mai pierd timpul visând  şi  uneori să nu-mi mai pierd timpul pe nimicuri.

Acum mă gândesc că poate încă  mai trebuie să înţeleg ceea ce  inima mea vrea mai mult, trebuie  să-mi definesc bine visurile pe care vreau sa le urmez şi ca ceea ce visez  să nu fie doar impulsuri de moment care să-mi creeze emoţii puternice, dar  care nu s-ar concretiza în nimic  şi că, vreau ca visurile mele să se poata realiza aici pe, Pământ, pentru a-mi păstra  echilibrul.

Mereu visez la ceva, dar am şi observat ca in ultima vreme,  mă opresc pentru a-mi  asculta visele.

Ieri îmi făceam griji pentru viitorul meu,  astăzi mă îngrijorez pentru zilele ce vor veni… trăim în incertitudine.

Un lucru am învăţat  în acest an, că, ceea ce este bine pentru mine şi mă face fericită este să obţin doar ceea ce am nevoie cu adevărat. Nici mai mult nici mai puţin.  Este aşa ca şi cum, as merge la magazin, aş găsi rochia perfectă care are dimensiunea perfectă, culoarea perfectă, calitatea materialului perfect etc… aş cumpara-o pentru că mă simt bine în ea, o pot folosi cu uşurinţa şi mă poate ajuta să-mi maschez defectele care ar rămâne secretul meu.  E important să port rochia perfectă care mă ajută să mă simt bine, decât să port  o rochie poate la fel de frumoasă dar în care nu m-aş simti bine deloc. Aşa e şi cu visurile,  trebuie sa fie ceva  de care am nevoie cu adevărat.

Acelaşi lucru îl văd şi pentru sufletul pereche…

Încă sunt îngrijorată pentru mine, dar ştiu că am nevoie de mult curaj să urmez direcţia pe care am pornit şi că nu ar trebui să-mi fac griji deloc. Ştiu că uneori drumurile pe care pornim în viaţă nu întotdeauna sunt cele bune sau  corecte pentru noi, dar avem nevoie de ele  pentru că numai aşa, străbătându-le pe cele rele,  vom găsi drumul bun pentru ceea ce vrem noi.  Ar trebui  să mă gândesc că, Dumnezeu, mă va ajuta să-mi realizez visurile şi să-mi găsesc pacea  şi că dacă voi fii atentă la semnele pe care le primesc în drumul meu aproape în fiecare zi,   voi şti pe care cotitură a drumului să mă îndrept până  să ajung pe culme.

Încă nu sunt sigura dacă greşesc că-mi fac griji  sau este bine că mă îngrijorez   pentru ceea ce visez…

Sau poate  că am mai multă nevoie de  încrederea în mine şi în fortele mele proprii.

Oare am de gând să mă opresc să mai visez?  Poate… într-o zi!

Acum însă,  mă bucur într-un fel că în viaţa mea nu sunt numai zile frumoase,  pentru că numai aşa îmi pot ţine ochii deschişi.


Anunțuri
Articol anterior
Articol următor

14 comentarii

 1. “A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.”

  Oscar Wilde

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  18 Martie 2011

   Very nice 🙂

   Means, that dreams are good… 🙂

   Thanks a lot Androxa 🙂

   Apreciază

 2. fa-ti timp si revezi-l daca deja l-ai vazut:)

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  18 Martie 2011

   Iti multumesc mult Rokssana.
   Nu l-am vazut, dar in week-end-ul acesta, incerc sa-mi fac timp si sa-l vizionez.

   O seara frumoasa iti doresc 🙂

   Apreciază

 3. e prima postare „a ta” cu totul, pe care o citesc.
  pe parcurs am avut tot timpul ceva …„de comentat”, dar am avut răbdare să citesc până la capăt.
  Nu am cuvintele și nici „îndemânarea” Cameliei pe care a admir pentru ceea ce este. dar cred, cu toată sinceritatea, că nu ar trebui să ne oprim niciodată din a visa.
  Nu e adevărat că lucrurile nu ni se întâmplă. Tocmai pentru că le visăm, ele există. Da, nu se materializează într-o lume reală (cum o numim noi, convențional) dar până la urmă cine spune că trebuie să se întâmple acolo? ce ar fi dacă nu s-ar întâmpla toate visele? ce farmec ar mai avea? pe când perspectiva unei întâmplări iminente a unui vis sau altul…ne ține…vii.
  Și au am ratat unele visuri. Așa am crezut. Acum nu le mai privesc decât ca pe niște experiențe care m-au adus unde sunt. Experiențe sau experimente dragi. Ale mele. Despre unele știu numai eu și zâmbesc așa…orgolioasă că sunt numai ale mele.
  Nu știu dacă aberațiile mele au vreun sens…dar la asta m-a dus cu gândul scrierea ta…

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  22 Martie 2011

   Si eu o apreciez pe Camelia foarte foarte mult, are o sensibilitate aparte si un suflet pur… si cu toata sinceritatea ti- o spun, eu nu am capacitatea ei de a-mi scrie sentimentele. In mintea mea este un amalgam de idei, dar nu stiu ce se intampla, cand vreau sa le scriu, nu le pot lega intr-o fraza coerenta. Am incepute nici nu mai stiu cate ciorne, multe le-am sters. Apoi postez doar ceea ce-mi incanta mie inima.

   Cuvintele tale, pentru mine nu sunt aberatii si nu o spun cu linguseala sau fatarnicie, sunt foarte importante, mi le-ai spus din suflet, cu drag, fara sa trag de tine si apreciez foarte mult acest lucru.

   Si eu am visuri pe care pot sa le trec asa cum spui si tu la capitolul „Experiențe sau experimente dragi” .

   Daca pana mai ieri indrazneam sa-mi fac visuri peste limitele posibilului… astazi ma limitez doar pana cel mult la limita posibilului daca nu ceva mai jos… pentru a nu trai in dezamagiri. Important e sa-mi pastrez echilibru sa evit extremele.

   Eu iti multumesc mult mult Agatha, pentru gandurile tale pentru mine 🙂

   Apreciază

 4. prea multe mulțumiri 🙂
  eu zic ce simt. Nu te știu, nu mă știi, nu avem interese.

  „Daca pana mai ieri indrazneam sa-mi fac visuri peste limitele posibilului… astazi ma limitez doar pana cel mult la limita posibilului daca nu ceva mai jos… pentru a nu trai in dezamagiri. Important e sa-mi pastrez echilibru sa evit extremele”.
  de aia sunt visuri, ca să poți sări peste limite și să le spui „duceti-va d****lui!” Păcălești realitatea care uneori nu vrea să joace cum îi cântăm. Atâta vreme cât înțelegi convenția realitate-vis nu ai cum să fii dezamăgită. Iar dărâmarea unui vis nu trebuie să însemne decât loc nou creat pentru altul. Nu, nu îndemn să fim lunatici și cu capul în nori. Ci să evadăm din când în când. Cine poate face asta…ei bine…cine poate…

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  24 Martie 2011

   Ai dreptate Agatha nu trebuie sa fim lunatici și cu capul în nori daca indraznim sa visam peste limitele posibilului, nici eu nu sunt de acord cu asta.
   Imi place ce-mi spui păcălești realitatea e ca si cum te-ai prinde intr-un joc. Tocmai de aceea si in post nu le-am numit visuri ( teluri spre care tind ) si le-am numit vise pentru ca faceau parte din jocul asta un fel de :de-a v-ati ascunselea intre mine si realitate.
   Acuma zic si eu asa, am capacitatea de a face distinctia intre realitate si vis dar nu stiu cu ce m-ar ajuta acest joc al visurilor care nu s-ar concretiza in nimic.
   Si mare adevar spui dărâmarea unui vis nu trebuie să însemne decât loc nou creat pentru altul si atunci nu ne ramane decat sa nu renuntam la a visa.

   O zi minunata iti doresc Agatha 🙂

   Apreciază

 5. se pare că urările au avut succes! este o zi frumoasă!
  🙂

  Apreciază

  • poorbuthonest

    /  24 Martie 2011

   Asta nu face decat sa ma bucure foarte foarte mult ! 🙂

   O zi minunata in continuare iti doresc Agatha 🙂

   Apreciază

 6. poorbuthonest

   /  18 Martie 2011

  Ok ! Dont wakeup from my dreams…

  Thanks a lot Androxa… 🙂

  I will follow them… 🙂

  Apreciază

 1. Dont wakeup from your dreams… « androxa
 2. Crucea de piatra « lunapatrata
 • jj
 • Best Song – Finala Eurovision România 2017

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • maxima zilei

  Nu-ţi judeca aproapele, înainte de a te afla în locul lui.
 • jj
 • Doyen Gustave
 • Ce-i viaţa aceasta ? Părere? Mister? Un şir de contraste? Un petic de cer? Un vis ce sfârşeşte când e mai frumos? O trecere în goană spre locul de jos?...
 • jj
 • Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

  Madeleine Jeanne Lemaire (1845-1928)

 • „Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.” — Mihai Eminescu
 • „Umanitatea începe în noi odată cu dezinteresul.” — Mihai Eminescu
 • „Egalitatea nu există decât în matematică.” — Mihai Eminescu
 • „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” — Mihai Eminescu
 • „Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, e-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” — Mihai Eminescu
 • Hans Dahl (1849-1937)

 • Ştefania

 • jj
 • Nimic din ce dă inima nu se pierde, ci este păstrat în inimile altora.
 • „Când îţi faci un nou prieten, nu-i uita pe cei vechi.”  ~ Erasmus
 • Timpul nu aşteaptă pe nimeni !
 • Trecutul nu mai este în mâinile tale, iar viitorul nu este încă al tău. Momentul de faţă este singurul timp care îţi aparţine. Foloseşte-l cu chibzuinţă .
 • " Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoşi" - Nicolae Steinhardt
 • Numai vezi să nu faci rău, în timp ce vrei să fii de folos.~ Ovidius
 • Când ai avut un eşec, felicită-te pentru încercare. Apoi, ridică-te şi mai încearcă odată!
 • Când eşti umil, ai la dispoziţie sfatul şi îndrumarea celorlalţi. Când eşti mândru, trebuie să te limitezi doar la înţelepciunea ta.
 • Uneori, într-adevăr, ajunge un sărut. Un ”Te iubesc”, chiar şi doar şoptit. Un ”Multumesc”. O apreciere sinceră. Este atât de uşor să faci fericit pe cineva. Atunci, de ce nu o facem?
 • Împarte-ţi fericirea cu alţii şi se va înmulţi.
 • Fă din odihnă şi din zâmbet rege. - Leonardo da Vinci
 • "Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poţi respecta." "Să nu fii niciodată prieten cu cel pe care nu-l poţi suferi." ~Charles Darwin
 • „Cel mai periculos lucru este să supraestimezi persoanele care te subestimează.” — Michelle Rosenberg
 • Bessie Helstrom (1874-1966)

  Bessie Helstrom (1874-1966)

 • Pagini

 • jj
 • jj
 • Articole recente

 • Cele mai bune articole și pagini

 • maci
 • jj
 • have a great day
 • jj
 • jj
 • Melodia zilei

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • BEST ROMANIAN SONG

  .................................................................... jj
 • Best song of summer

  .................................................................... jj .................................................................... jj
 • Poezia zilei

  .................................................................... jj
 • jj
 • Top click-uri

 • Meta

 • Blog Stats

  • 387,163 hits
 • Clara von Sivers (1854-1924)

  Clara von Sivers (1854-1924)

 • jj
 • Flickr Photos

 • Arhive

 • Follow Ştefania's on WordPress.com
 • jj
%d blogeri au apreciat asta: